UHAPŠEN VOĐA SILOVATELJA IZ ZADRA: Šestorica se iživljavala nad devojčicom (15) godinu dana, evo gde je PAO
Hrvatska policija, Foto: Youtube printscreen

zločin

UHAPŠEN VOĐA SILOVATELJA IZ ZADRA: Šestorica se iživljavala nad devojčicom (15) godinu dana, evo gde je PAO

U vreme počinjenja dela trojica su bila punoletna, dvojica mlađi punoletnici, a dvojica maloletnici

Objavljeno:

Mladić osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje, nasilje i ucene 15-godišnje devojčice iz okoline Zadra, koji je bio u bekstvu, uhapšen je kasno u petak, javljaju hrvatski mediji.

Kako prenosi hrvatski Jutarnji list, uhapsila ga je austrijska policija nakon što je Županijski sud u Zadru ove nedelje za njim raspisao poternicu pošto ga policija nije pronašla na njegovoj adresi.

Ovaj mladić je bio na čelu grupe koja se seksualno iživljavala gotovo godinu dana nad devojčicom starom 15 godina.

Kako je utvrđeno na sudu, silovanja su ponekad snimali telefonom, čime su je ucenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose. Devojčici su pretili da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako ne pristane na seks.

Silovanje
foto: Profimedia

I kada se u hrvatskoj javnosti izricanjem presude poverovalo da je kraj sa mučnom sagom koja je punila novinske stupce - prvookrivljeni je pobegao.

- Svih šestoro okrivljenih branilo se sa slobode, a prvookrivljeni nije došao na objavljivanje presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna iznad pet godina zatvora, po zakonu mu je obavezno određivanje istražnog zatvora - rekla je Hini sudija Sandra Radanović, koja je donela presudu u tom postupku, a ujedno je i portparol Županijskog suda u Zadru.

Dodala je da je prvooptuženi osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina, te je doneto rešenje o određivanju istražnog zatvora, koji je obavezan.

U vreme počinjenja dela trojica su bila punoletna, dvojica mlađi punoletnici, a dvojica maloletnici. Početkom suđenja, samo je jedan od njih bio još uvek maloletan. Jedan od optuženih u međuvremenu je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći.

Optužnicom im se stavljalo na teret činjenje jednog teškog krivičnog dela protiv polne slobode prema žrtvi posebno ranjivoj zbog dobi, za šta je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Šestorica mladića iz okoline Zadra su na Županijskom sudu nepravosnažno osuđena zbog višekratnog seksualnog zlostavljanja tada 15-godišnje devojčice iz njihovog mesta. Četvorici su izrečene zatvorske kazne, dok dvojica neće ići u zatvor.

Prvookrivljeni je dobio jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora, drugookrivljeni od dve i po, trećeokrivljeni od tri godine, a četvrtookrivljeni od godinu dana zatvora. Petooptuženom maloletniku izrečene su tri godine uslovnog maloletničkog zatvora, a šestookrivljenom 100 sati humanitarnog rada.

(Espreso / Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.