POTONULA MEGA JAHTA U KOMŠIJSKOJ ZEMLJI! Italijanski državljani PLOVILI njom
Ilustracija, Foto: Profimedia

tragedija

POTONULA MEGA JAHTA U KOMŠIJSKOJ ZEMLJI! Italijanski državljani PLOVILI njom

Riječka Kapetanija od jutros je na poziciju potonuća angažovala pripadnike civilne zaštite, koji obavljaju podmorsku proveru stanja trupa plovila kako bi se utvrdio uzrok propuštanja vode i potonuća, a i kako bi se potonulo plovilo pripremilo za izron na površinu

Objavljeno:

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da su u sredu u 15.42 sati primili poziv očevica u MRCC Rijeka, zbog pomorske nezgode u kojoj je potonula jahta, nedaleko od obale ostva Unije. Nakon toga pokrenuta je akcija u cilju osiguravanja mesta nezgode od posledica eventualnog izlivanja goriva iz brodskog rezervoara.

O događaju je obaveštena Stanica pomorske i aerodromske policije Rijeka (PPAP Rijeka).

Na mestu potonuća postavljene su plutajuće upijajuće brane.

Službenici Lučke kapetanije Rijeka započeli su u sredu očevidne radnje o uzrocima potonuća motorne jahte 'Cleo', dužine oko 20 metara, sa italijanskom zastavom, na kojoj su u trenutku havarije boravile četiri osobe, svi državljani Republike Italije.

Oni su uspeli da se spasu na vreme i nisu prijavili nikakve povrede. Izjave brodolomaca uzete su u okviru uviđaja, a vlasniku potonule motorne jahte iz nadležnosti LK Rijeka izdat je nalog za vađenje plovila sa dna mora.

1 / 4 Foto: Profimedia

Riječka Kapetanija od jutros je na poziciju potonuća angažovala pripadnike civilne zaštite, koji obavljaju podmorsku proveru stanja trupa plovila kako bi se utvrdio uzrok propuštanja vode i potonuća, a i kako bi se potonulo plovilo pripremilo za izron na površinu.

Bonus video:

04:45

LALIĆ 3 KLJUČNE STVARI IMA DA PONUDI TUŽILAŠTVU! Otkriveno šta će Veljin koljač morati da ispriča, NIJE MU ZA DŽABE SPUŠTENA KAZNA

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.