POZNAT BROJ STRADALIH NAKON SLETANJA AUTOBUSA SMRTI: Ogromna tragedija, oglasio se i ministar Božinović!
Ilustracija, Foto: Profimedia

tragedija

POZNAT BROJ STRADALIH NAKON SLETANJA AUTOBUSA SMRTI: Ogromna tragedija, oglasio se i ministar Božinović!

Božinović je na konferenciji za novinare ispred bolnice u Varaždinu, rekao da je autobus odvezen na bezbedni prostor za pakiranje

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas da se u poljskom autobusu koji je jutros sleteo sa auto-puta nalazilo 44 osoba - 42 putnika i dva vozača, dok su trenutno na lečenju 32 osobe, a 12 osoba je nastradalo.

Božinović je na konferenciji za novinare ispred bolnice u Varaždinu, rekao da je autobus odvezen na bezbedni prostor za pakiranje, a stvari putnika ostavljene u prostorije Policijske varaždinske uprave i da će biti izdavane prema zahtevima, prenela je Hina.

On je dodao da su se uz hrvatske hitne službe, koje su u izuzetno kratkom vremenu izašle na teren, u pomoć i razgovor sa unesrećenima uključili i poljski policijski službenici koji su od ranije u Hrvatskoj u okviru programa koji MUP sprovodi svako leto "Hrvatska sigurna turistička destinacija".

1 / 7 Foto: Profimedia

- Oni su ovde kako bi olakšali komunikaciju sa preživelima, kako bi bili na usluzi i ambasadi Republike Poljske, dakle u prikupljanju svih obaveštenja koja su nužna i koje se nastoje utvrditi - istakao je on.

Uspostavljena je i stalna komunikacija između varaždinske policije, MUP-a, Ministarstva spoljnih poslova i poljske ambasade, kao i psihološka pomoć koju u Varaždinu organizuje Crveni krst Varaždinske županije.

- Ona je namenjena pre svega žrtvama, međutim, ona je po potrebi na raspolaganju i svim pripadnicima hitnih službi koji su prvi izašli na mesto nesreće, što je samo po sebi, s obzirom na veličinu tragedije, nešto što je šokantno za svaku osobu koliko god ona bila istrenirana kao policajac, vatrogasac ili pripadnik hitne medicinske pomoći ili civilne zaštite - rekao je Božinović.

(Espreso / Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.