POSLEDNJI SNIMAK AUTOBUSA SMRTI: Snimljen na auto-putu, 7 minuta kasnije, BILI SU MRTVI! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

STRAHOTA

POSLEDNJI SNIMAK AUTOBUSA SMRTI: Snimljen na auto-putu, 7 minuta kasnije, BILI SU MRTVI! (VIDEO)

Na mesto događaja izašla je zamenica županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu koja sprovodi uviđaj u saradnji sa policijskim službenicima

Objavljeno: 16:30h

Na društvenim mržama pojavio se snimak sa nadzorne kamere sa čvora Breznički Hum, koja je 7 minuta pre nesreće "ulovila" poljski autobus koji je putovao prema Zagrebu, a koji je potom imao nesreću na autoputu.

Na snimku nije vidljivo nikakvo neuobičajeno ponašanje vozača, prenosi "Jutarnji list". Nekoliko minuta kasnije autobus je sleteo sa autoputa, a smrtno je stradalo 12 putnika.

Na mesto događaja izašla je zamenica županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu koja sprovodi uviđaj u saradnji sa policijskim službenicima.

"Jedan pacijent životno ugrožen"

Prilikom sletanja poljskog autobusa sa auto-puta u Hrvatskoj poginulo je 12 putnika, 32 su povređena od kojih je 19 teško, rekao je danas hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš, prenosi Srna.

U varaždinskoj bolnici je smešteno 11 povrijeđenih, od kojih je pet njih sa težim povredama na Odeljenju intenzivne nege.

Beroš je dodao da su u Čakovcu dve pacijentkinje, koje su lakše povređene, a u Kliničko-bolničkom centru Zagrebu je šest povređenih sa teškim povredama.

- Jedna osoba je preminula. Jedna pacijentkinja je na na operaciji koja još traje i trajaće dugo jer se radi o višestrukim povredama sa stanjem životne ugroženosti - dodao je Beroš.

On je dodao da je na Traumatologiji i bolnici "Sestre milosrdnice" osam bolesnika, četvoro u Jedinici intenzivnog lečenja, dvoje u operacijskoj sali, a dvoje na obradi.

1 / 6 Foto: Profimedia

- U Dubravi su šestoro teško povređenih, na operaciji su dvoje - kaže Beroš.

On je istakao da rade sve moguće kako bi zbrinuli sve povređene putnike, a da oko 15.00 časova u Zagreb solazi i poljski kolega pa će zajedno obići povređene.

Beroš je rekao da je ova saobraćajna nesreća rezultat ekstremnog saobraćaja na putevima u Hrvatskoj i da je reakcija hitnih službi bila na visini.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je ranije da se dogodila strašna saoraćajna nesreća, a da su informaciju o njoj dobili od poljske državljanke iz autobusa.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.