Preminula Kiara Goršić!
Kiara Goršić, Foto: Printscreen Facebook / Agenti dobrote - Šibenik

tuga!

Preminula Kiara Goršić!

Nakon teške operacije koju je prošla, za nju u Hrvatskoj više nije bilo leka zbog čega je porodica prikupljala sredstva za odlazak na eksperimentalno lečenje u SAD

Objavljeno: 15:07h

Osmogodipnja Šibenčanka Kiara Goršić preminula je juče, u ponedjeljak 25. jula, u SAD-u.

"Nebo je postalo bogatije za još jednog anđela. Prekrasna naša devojčice nikada te nećemo zaboraviti. Počivaj u miru Božjem, a roditeljima, seki i ostaloj porodici iskreno saučešće i da im dragi Bog da snage za dalje", ovu poruku objavila je danas organizacija "Agenti dobrote - Šibenik".

Eksperimentalno lečenje u SAD-u

ŠibenikIN-u je vest potvrđena od osoba bliskih porodici. Kiari Goršić je 2021. godine dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu IV stepena, najagresivniji od svih vrsta.

Nakon teške operacije koju je prošla, za nju u Hrvatskoj više nije bilo leka zbog čega je porodica prikupljala sredstva za odlazak na eksperimentalno lečenje u SAD. U humanitarnoj akciji je prikupljeno oko 18 miliona evra, pa je Kiara s porodicom 20. decembra 2021. otputovala u San Francisco.

Kiara je do maja 2021. bila potpuno zdrava devojčica, a šanse za ovakvu dijagnozu su 0.000187 posto. Index je prošle razgovarao s njenim roditeljima Mateom i Valentinom

"Naša curica u 6.5 godina života nikad nije bila bolesna. Sve je krenulo 30.5. kad je odjednom dobila visoku temperaturu popraćenu povraćanjem. Odmah smo išli u Šibenik na hitnu. Tamo je primila infuzije, a nakon krvne slike lekari su nam rekli da ne mogu otkriti radi čega je to i da bi kroz dnevnu bolnicu trebali na daljnje obrade i da je u potpunosti dehidrirala", započela je priču njena majka Matea.

Pet dana je dolazila u dnevnu bolnicu i jedan je dan, kako nam rekla majka, Kiara počela vriskati od bolova i govoriti da je glava boli i da više ne može da izdrži.

Stalne dijagnoze konjuktivitisa

"Medicinske sestre su mi rekle da je to od dehidracije. Četvrti dan u dnevnoj bolnici sam videla da joj se spustio kapak i nateklo oko. Rekla sam to doktorki i molila da se vidi je li neka alergija na lekove. Doktorka nam je rekla da je sigurno od uboda insekta. Kasnije smo dobili dijagnozu da ima konjunktivitis, mazali smo oko, bilo je malo bolje, ali opet je buknulo. Opet smo išli kod pedijatra i dijagnoza je bila neizlečeni konjunktivitis, koji nije dobro tretiran. Otišli smo kod oftalmologa, a on nam kaže da je sve u redu. Vreme je prolazilo, a našoj curici je i dalje spušten kapak. Ponovno smo otišli oftalmologu koji je ponovio dijagnozu konjunktivitisa. Onda je tokom juna Kiara nastavila ići u vrtić, krenule su pripreme za školu, razmišljala je kakvu će torbu izabrati, kakvu haljinicu i tad je došao mužev rođendan, kupala se u bazenu kad joj je odjednom pola lica postalo natečeno, da bi nakon toga lekari i dalje insistirali na dijagnozi konjunktivitisa", rekla je tada Kiarina mama Matea.

Krajem juna Kiara je opet dobila tešku glavobolju s povraćanjem, što je roditeljima bio opasan alarm, a isto se ponovilo i početkom srpnja, kad joj se spustio ceo kapak.

"Ceo svet i život nema više nikakvog smisla"

"Opet smo otišli u šibensku bolnicu tražiti pregled kod neuropedijatra. Napravljen joj je EEG, koji je bio uredan, pa su nas opet slali oftalmologu. Opet smo sve napravili, pregled je bio uredan. Doktorka nam je tad rekla da će napraviti i magnet, ali to kao zadnju soluciju jer nitko ne pomisli da bi curici od šest godina bilo nešto opasno. Puno nam je pomogla suprugova sestra koja radi u bolnici da smo dobili što pre magnet.

Tad je usledio taj nesretni 29.7. kad je išla na magnet. Već vam se pojavi crv sumnje jer je rečeno da će to trajati 20 minuta, a vi vidite da je vreme debelo prekoračeno. Nakon završetka snimanja kad sam izlazila s njom iz te prostorije, radiolog je samo spustio pogled u pod. Tad sam odmah znala da nešto nije u redu. U tom trenu kad je izustio 'nažalost, vesti nisu dobre', kad to čujete noge vam se odseku, a celi svet i život nema više nikakvog smisla", rekla je majka Matea.

Kiara je krajem prošle godine otputovala na lečenje u SAD gde je primala eksperimentalnu terapiju. Hrvatska javnost je za njeno lečenje prikupila 18 miliona evra.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.