DECA ORKUŽENA VATROM: Spašavala ih pomorska policija I VOJSKA USKOČILA, novi detalji POŽARA KOD ŠIBENIKA
Foto: Printscreen/Youtube/Dalmacija Danas

jezive scene iz susedstva

DECA ORKUŽENA VATROM: Spašavala ih pomorska policija I VOJSKA USKOČILA, novi detalji POŽARA KOD ŠIBENIKA

Požar gasi više od 200 vatrogasaca

Objavljeno:

Vela požar izbio je između Vodica i Šibenika. Ugrožene su kuće i traje evakuacija.

Požar je izbio kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti, a dojava je stigla u 11:14. Fronta tog požara proširila se prema Zatonu nedaleko od Šibenika, gde je ugrozila ljude i njihovu imovinu. Vatra je zahvatila više kuća u Zatonu, a ljude spašavaju brodovima.

Požar gasi više od 200 vatrogasaca, a na lokacije su poslati i vojnici. Gase ga tri kanadera, a na požarište je usmjeren i četvrti.

Ukupno je izgorelo 20-ak kuća, 10-ak u Raslini i 10-ak u Zatonu. Civilna zaštita večeras je saopštila da je na jednom mestu požara, onom u Raslini, decu okružio dim. Spasila ih je pomorska policija.

"Županijski centar 112 Šibenik primio je više dojava o većem broju dece na obali u Raslini koja su bila okružena dimom te su pozvani Lučka kapetanija i Pomorska policija koji su ih prevezli u Bilice gde je načelnik opštine otvorio školu za njihov smeštaj. U prevoz dece i nekoliko odraslih osoba samoinicijativno su se uključili i građani sa svojim brodicama.

Na mestu požara su upućeni i pripadnici Hrvatske vojske te vatrogasci iz Ličko-senjske županije. Na požarištu je preko 180 vatrogasaca. Gašenje je u tijeku", objavila je civilna zaštita.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.