TAJNOVITA PLAŽA JEDNA OD NAJLEPŠIH U EVROPI: Ovo EGZOTIČNO mesto je pravi mali RAJ, a nalazi se u KOMŠILUKU!
Plaža, Foto: Printscreen/Youtube/Dainius M.

letovanje

TAJNOVITA PLAŽA JEDNA OD NAJLEPŠIH U EVROPI: Ovo EGZOTIČNO mesto je pravi mali RAJ, a nalazi se u KOMŠILUKU!

Sama plaža je pretežno peščana, ali ima i delova sa šljunkom, dok hladovine ima samo u pojedinim delovima dana, i to od okolnih stena, jer raslinja nema

Objavljeno:

Mala hrvatska plaža je pre tri godine privukla pažnju turista iz celog sveta našavši se na samom vrhu liste najlepših u Evropi, a od tada je dospela i u brojne druge vodiče.

U pitanju je plaža Pasjača, koja se nalazi južno od naselja Popovići u Konavlima, tridesetak kilometara južno od Dubrovnika, a dvanaestak kilometara od Cavtata.

„Smeštena u podnožju litice, ova plaža je pravo čudo“, piše European best destinations i podvlači da je nastala „zajedničkim radom prirode i čoveka“. „Kad je 1955. godine probijen tunel do mora preostalo kamenje ostavljeno je na obali, a u nekoliko godina more je to kamenje pretvorilo u šljunak, a zatim u pesak. Tako je rođena Pasjača. Nakon nekoliko godina more je odnelo sav pesak, pa su lokalci donosili novi kamen koji se pretvarao u šljunak pa opet u pesak. Tako će činiti opet i opet da bi očuvali svoj mali raj“.

Naravno, do ovog "malog raja" nije baš tako lako doći, što doprinosi egzotičnosti. Dobro skrivena, tajnovita plaža se nalazi iza strmih litica, ide se uskom stazom kroz stene, a spust (i uspon) dugim stepenicama usečenim u stenu je avantura za sebe.

Mada je i najpopularnija hrvatska plaža na Instagramu, pri čemu su pomenute stepenice posebno fotogenične, na njoj nema gužve, a ni brodovi ne zaklanjaju pogled ka morskom horizontu.

Sama plaža je pretežno peščana, ali ima i delova sa šljunkom, dok hladovine ima samo u pojedinim delovima dana, i to od okolnih stena, jer raslinja nema. More je čisto i tirkizno.

Na Pasjači nema kafića, restorana, pa čak ni radnjica u kojima biste mogli da kupite vodu i sendvič, pa se preporučuje da sve što vam treba za dan na plaži nabavite u Popovićima.

"Savetujemo ljubitelje glasne muzike, barova i sportova na vodi da zaobiđu ovu plažu. Tamo nema ničeg osim prirode i tišine", navodi se u vodiču.

Bonus video:

00:31

STRAVIČNA SCENA! Plivačica OSTALA BEZ SVESTI, završila na dnu bazena, SPASIOCI NISU REAGOVALI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.