U TOKU POTRAGA ZA NESTALIM SPLIĆANINOM! Svi traže TONIJA! (FOTO)
Toni Jurišić, Foto: NENO

užas

U TOKU POTRAGA ZA NESTALIM SPLIĆANINOM! Svi traže TONIJA! (FOTO)

Veruje se kako je Toni u trenutku nestanka radio na jednom od brodova

Objavljeno:

Toni Jurišić (35), pomorac s prebivalištem na splitskom predelu Sućidar, nestao je 10. juna na području Atlantskog okeana između Gibraltara i Trinidada i Tobaga.

Ako je verovati njegovim objavama na društvenim mrežama, Jurišić je svoju diplomu stekao na Pomorskom fakultetu Univerziteta u Splitu, a i njegov otac je poznati kapetan i ugledan član pomorske zajednice.

Toni je na brodu obavljao dužnost drugog oficira palube za poznatu kompaniju TMS Cardiff Gas. Reč je o korporaciji koja svoje kancelarije ima u Grčkoj i koja je osnovana 2011. godine, a trenutno upravlja LNG flotom od 16 plovila.

Veruje se kako je Toni u trenutku nestanka radio na jednom od tih brodova.

Toni
foto: NENO

Generalni sekretar Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan rekao je za Slobodnu Dalmaciju da je u potragu aktivno uključen MRCC u portugalskom gradu Ponta Delgada na Azorima.

- Mi iz Sindikata smo o nestanku obavešteni u ponedeljak i u stalnom smo kontaktu s njegovom porodicom i njegovom kompanijom. Znam da se brod na kojem je Toni plovio vratio 200 milja unazad nakon dojave o nestanku i da je potraga intenzivna i kvalitetna, te da u njoj učestvuje više subjekata, ali još bez rezultata - rekao je on.

Tonijev brod, koji je prevozio tečni gas, isplovio je iz Kuvajta i po rasporedu plovidbe u petak je trebalo da pristane u luku Point Fortin na Trinidadu, a posada sa strepnjom očekuje vesti o njemu.

- U slučaju da posedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavestite najbližu policijsku stanicu ili nazovete na broj 192. Takođe, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr - mole iz policije, a njegov nestanak vodi PU splitsko-dalmatinska.

Njegov nestanak objavljen je na stranici NENO, a tamo su navedeni i neki detalji koji bi mogli da pomognu kod raspoznavanja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.