SVE ZAMUTILA MAFIJA? Hrvatski političari povodom AFERE SA SRPKINJAMA, skandal trese KOMŠIJE!
Ivica Puljak i Bojan Ivošević, Foto: Printscreen/Youtube/CROPIX

afera

SVE ZAMUTILA MAFIJA? Hrvatski političari povodom AFERE SA SRPKINJAMA, skandal trese KOMŠIJE!

Kako tvrde oba aktera, sadržaj ovih poruka nije prikazan u celosti i manipulisanjem time šta će se poslati u javnost stvorila se potpuno drugačiju sliku u javnosti

Afera sa devojkama iz Srbije: Političari iz Splita kažu da im namešta mafija

Objavljeno:

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak organizovao je konferenciju za medije zajedno sa svoja dva saradnika gradskim većnikom i članom Predsedništva stranke Centar Lukom Baričićem i bivšim zamenikom Bojanom Ivoševićem, koji se nalaze na meti skandala zbog procurelih neprimerenih prepiski sa dve Srpkinje, od kojih je jedna maloletna. Oni tvrde da se radi o nameštaljki, koja ima za cilj da ih diskredituje pred lokalne izbore koji se održavaju za manje od 15 dana.

Zbog toga je, svojevoljno, jedan od aktera afere Baričić, odlučio da da ostavku na sve funkcije i povuče se iz politike, i otkriva ko bi mogao da stoji iza plasiranja ovog sadržaja u medije.

„Od meni bliske osobe sam saznao da iza svega stoji Tonći Omrčen. Sva saznanja koja imam ću dati policiji. Cilj ove operacije bio je da se kompromtije Bojan Ivošević, a ja sam samo poluga preko koje je organizator hteo da dođe do Bojana Ivoševića. Zbog pritiska javnosti koji je izazvan mojim porukama i zbog činjenice da je cela Hrvatska imala uvid u moju najdublju intimu, ne želim da nosim taj teret i povlačim se iz politike i neću prihvatiti mandat gradskog veća ako ga osvojim na sedećim izborima“, rekao je Baričić, prenosi Index.hr.

Sa druge strane, Ivošević se neće povući i tvrdi da je cilj napada bio da podlegne manipulaciji i pošalje fotografije koje bi mogle da ga kompromituju.

"U porukama koje su pisali Luki jasno se vidi da više puta naglašavaju kako sam ja nezainteresovan, jasno je da nisam ispunio cilj radi kojeg sam uvučen u komunikaciju, koja s moje strane ostala na razmerama obične zafrkancije. Onaj ko stoji iza ovoga nije zadovoljan jer nije dobio moje nego samo Lukine eksplicitne fotografije", rekao je Ivošević.

Puljak: Iza ovoga stoji mafija

Lider njihove stranke, Ivica Puljak rekao je da su oni koji stoje iza ove, kako kaže režirane predstave, iskoristili emocionalne potrebe osobe s invaliditetom i njegove potrebe za intimom.

Ivica Puljak
foto: Youtube printscreen

"Kada smo kretali u politiku, svi su nam govorili da je prljava i da nije mesto za nas. Drugi su nam govorili da što budemo relevantniji i što više budemo radili i stajali na rep mafiji, to će nam više podmetati i raditi gnusne stvari. Mi smo se pripremali na to, ali nikada se na nešto ovako nisko ne možete dovoljno spremni. Dakle, zgazili smo na rep mafiji, ovo ta mafija radi", rekao je Podoljak.

Bezobrazne poruke ili dopisivanje iz dosade?

Kako tvrde oba aktera, sadržaj ovih poruka nije prikazan u celosti i manipulisanjem time šta će se poslati u javnost stvorila se potpuno drugačiju sliku u javnosti. Kako je rekao Ivošević, odmah po saznanju da će sestra devojke sa kojom se dopisivao uskoro napuniti 18 godina okončao je konverzaciju.

"Poruka, koju opet niste dobili, kao ni čitav ispravan kontekst, je sledeća: Ona kaže da je pričala sa "sekom" da joj se ja javim na Fejsbuku da se dogovorimo i da meni kaže Luka da ta devojka voli da joj momak stavi do znanja šta želi i ko je glavni, i da "mala" gori za dominantnim frajerima", rekao je Ivošević, tvrdeći da na tu poruku nije odgovorio.

1 / 5 Foto: Printscreen

Sa druge strane Baričić priznaje da je prema devojci gajio izvesne emocije.

"Za svoju intimu se ne nameravam da se pravdam, jer sve što sam hteo je da se ta napetost realizuje bliskim kontaktom. Moram da naglasim da nisam nudio zaposlenje osobi s kojom sam se dopisivao, što se jasno vidi u porukama koje smo razmenili, ali od sve komunikacije, samo tu poruku medij koji je objavio korespondenciju nije objavio pa ću je objaviti ja. U tim porukama piše: “Ne zapošljavamo preko veze. Neću, kriva stranka.” "Aleksandra" mi je u jednom trenutku rekla da će doći u Split pod uslovom da nju i njenu sestru upoznam s Bojanom Ivoševićem", priznao je Baričić pred novinarima.

Oštra reakcija opozicije

Željko Kerum iz Hrvatske građanske stranke komentarisao je optužbe da njegov čovek stoji iza afere.

"To što rade Puljak i njegovi je za hapšenje. Oni mene ne zanimaju. Nadam se da će ljudi progledati i shvatiti da oni ne mogu da vode grad'', rekao je Kerum.

Omrčen, kojeg akteri targetiraju kao "režisera" afere, rekao je da ne zna odakle su oni došli da ideju da on stoji iza svega.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/CROPIX

"Očito je kod Ivoševića došlo do zajene čipova, on je učestvovao na radionicama protiv nasilja, a on sad šalje seksualne poruke. Što se tiče Baričića, sve novce koje on izgubi na sudu će biti donirane za žrtave nasilja Bojana Ivoševića. Ja imam jedno pitanje za njih: Ako se pojave te sestre iz Beograda, jesu li spremni da daju ostavke na sve funkcije? Znači Puljak štiti osobe s invaliditetom koje su sklone pedofiliji, a osobe s invaliditetom koji bi metlom zaradili svoj hleb on progoni", rekao je Omrčen.

Bonus video:

25:23

KVIZ-S03-EP74

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.