SARADNICI GRADONAČELNIKA SPLITA OPTUŽENI DA SU SLALI EKSPLICITNE PORUKE SRPSKIM DEVOJKAMA: Oni demantovali!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

AFERA

SARADNICI GRADONAČELNIKA SPLITA OPTUŽENI DA SU SLALI EKSPLICITNE PORUKE SRPSKIM DEVOJKAMA: Oni demantovali!

Sve se, kako navode, događalo prošlog meseca, a prema porukama koje su razmenili, može se zaključiti da je Baričić dogovarao susret s devojkom Aleksandrom koja je trebalo da dođe u Split

Objavljeno:

Večernji list objavio je kako su dvojica bliskih saradnika gradonačelnika Splita Ivice Puljka - gradski većnik i član Predsedništva stranke Centar Luka Baričić, te bivši zamenik Bojan Ivošević razmenjivali seksualne poruke s dve devojke iz Srbije od kojih je jedna, navodno, maloletna. List je objavio celu prepisku s eksplicitnim porukama i audio zapisima.

Sve se, kako navode, događalo prošlog meseca, a prema porukama koje su razmenili, može se zaključiti da je Baričić dogovarao susret s devojkom Aleksandrom koja je trebalo da dođe u Split.

Nakon njenog pitanja oko mogućeg posla u Splitu, Baričić joj je kazao kako će videti može li joj to srediti.

U delu poruka Baričić nagovara Aleksandru i da svoju maloletnu sestru Milicu spoji s Ivoševićem. Piše joj kako je razgovarao s njim o tome, te u jednoj od poruka navodi - "molim te reci sestri da je on sada kandidat na izborima, ali da je svakako želi".

Kako piše "Večernji list", razgovor se odvijao sredinom prošlog mjseca, a iz njega nedvosmisleno proizlazi kako je član Predsedništva stranke Centar Luka Baričić, dogovarao polni odnos s devojkom nudeći joj zauzvrat pomoć pri zaposlenju u Splitu. Takođe, Baričić je njenu maloletnu sestru putem aplikacije WhatsApp spojio s Bojanom Ivoševićem koji joj je kazao da njenih 17 godina "nije problem".

Kazao je i kako će im osigurati smeštaj i dobar provod u Splitu. Ali, do njihovog susreta s devojkama nije došlo.

1 / 5 Foto: Profimedia

Reakcije brzo stigle

Na tekst u Večernjem listu reagovali su i Ivica Puljak i Bojan Ivošević. Puljak je tako na Fejsbuku objavio: "Upravo sam saznao informaciju da je Luka Baričić, bivši gradski većnik stranke Centar i osoba s invaliditetom žrtva odvratne prevare na internetu koju će sutra prijaviti policiji. Naime, nepoznata osoba ili više njih otvorili su lažni profil na aplikaciji za upoznavanje te su se lažno predstavili našem većniku koji je na te poruke odgovarao eksplicitnim sadržajem, uveren da je u kontaktu s osobom u koju može imati poverenja te koja je razvila emotivan odnos prema njemu. Ovo je najgnjusnija stvar koju sam ikada doživeo u politici i jasno mi je odakle dolazi. Luka Baričić je osoba s invaliditetom, a "ljudi" koji su ovo izveli iskoristili su najranjiviju temu kako bi politički profitirali, a to je seksualnost invalida. Ovakve sofisticirane i organizovane akcije nas neće sprečiti da u Splitu sprovedemo ono što smo naumili - uvođenje reda na svim nivoima. Štaviše, daju nam još više snage da se borimo protiv najmračnijih među nama. Naš cilj nikada nije bilo bavljenje politikom da bismo si ispunili životne ambicije, nego da bismo iz hrvatske politike na svim nivoima maknuli ljude kojima je povezanost s kriminalom normalna stvar - naveo je Puljak i dodao kako ćena konferenciji za novinare izvestiti javnost o svim detaljima ovog slučaja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.