"DA JE JOŠ 15 MINUTA BIO POD VODOM, SIGURNO GA VIŠE NE BI BILO": Dečak se DAVIO dok su učitelji pili KAFU?
Ilustracija, Foto: Profimedia

strašno!

"DA JE JOŠ 15 MINUTA BIO POD VODOM, SIGURNO GA VIŠE NE BI BILO": Dečak se DAVIO dok su učitelji pili KAFU?

Najpre sam zvao razrednu, ona mi je rekla da ništa ne zna, a isti odgovor dobio sam i od direktorka, koja mi je rekla da nije bila uz bazen

Objavljeno: 18:11h

Otac osmaka iz Međimurja tvrdi da se njegov sin skoro utopio u bazenu pansiona u Orebiću dok je bio na maturskoj ekskurziji. Tvrdi da su deca bila bez nadzora učitelja, ali direktorka škole tvrdi da su stalno bili uz decu.

Na matursko putovanje je, tvrdi Dejan Oršuš za emeđimurje, njegov sin sa više od 80 učenika sedmih i osmih razreda krenuo u noći s nedelje na ponedeljak. U Dubrovnik, odnosno Orebić, gde su deca i radnici škole bili smešteni, stigli su u ponedeljak oko 14 sati.

- Deca su se raskomotila i odmah pojurila prema bazenu da se okupaju, ali s njima nije išao niko od učitelja. Koliko smo uspeli da saznamo od druge dece, deo učitelja ostao je u sobi da odmori, a drugi deo je seo na terasu da popije kafu. Moj sin je neplivač, kao i većina romske dece, a pušteni su sami na bazen! Kako su deca ispričala, najpre su počele da se dave dve devojčice, pa je za njima skočio i moj sin i onda sam potonuo... Uspeo je kratko da se izvuče na površinu, mahao je rukama i deca oko bazena su počela da viču, alarmirali su spasioce i oni su ga izvukli, već je bio potonuo na dno bazena - tvrdi otac.

Otac dodaje da je po njegovog sina došao helikopter i prevezao ga u Opštu bolnicu Dubrovnik i da je tek kasnije saznao, kako tvrdi, da su se lekari borili za njegov život. Kaže da ga iz škole niko nije obavestio o tome što se dogodilo njegovom sinu.

- Najpre sam zvao razrednu, ona mi je rekla da ništa ne zna, a isti odgovor dobio sam i od direktorka, koja mi je rekla da nije bila uz bazen, nego na terasi i da su suncobrani zaklanjali pogled! Zvao ju je onda i moj tata, kaže da nije znala čak ni o kojem detetu se radi. Sve do juče nisam imao pojma što se s mojim detetom događa, tek kad sam zvao u bolnicu, doktor koji ga je lečio rekao mi je da je bilo jako kritično, da je skoro umro i da je na intenzivnoj. Da je još 15 sekundi bio pod vodom, sigurno ga više ne bi bilo - govori Dejan.

Direktorka škole: Nismo bili na kafi, već smo skočili za detetom

Darja Borković, direktorka škole koju pohađa dečak koji se davio za emeđimurje odbacuje optužbe.

- Učenik je, bez obzira na sva upozorenja, skočio u bazen i nakon dva zamaha krenuo da tone, a mi smo ga spasili - mi učitelji i radnici pansiona. Učitelji nisu sedeli na kafi niti su odmarali, to mogu potvrditi radnici pansiona, svi odreda smo bili s učenicima kod bazena - tvrdi ona.

Ona kaže da se odmah reagovalo.

- Spasilac je odmah skočio za njim. Stigla je Hitna pomoć koja ga je, zajedno s razrednom, kolima prevezla do mesta gde ga je pokupio policijski helikopter i prevezao u Opštu bolnicu Dubrovnik - kaže Borković.

Dečak je, potvrđeno joj je iz bolnice, premešten s intenzivne na pedijatriju, oseća se dobro, hoda i jede normalno.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.