U JADRANSKOM MORU SNIMLJENA "LISICA" SA MLADUNCIMA: Vrsta MORSKOG PSA koja raste do 5 metara primećena u PLIĆAKU!
Morski pas, Foto: Printscreen/Twitter/@bl_portal

KAKAV PRIZOR

U JADRANSKOM MORU SNIMLJENA "LISICA" SA MLADUNCIMA: Vrsta MORSKOG PSA koja raste do 5 metara primećena u PLIĆAKU!

Reč je najverovatnije o kadelu - manjoj i jestivoj vrsti morskog psa koji može narasti najviše do 1,5 metar dužine

Objavljeno:

Nakon što je tokom jučerašnjeg dana u akvarijumu Medulina snimljen manji morski pas, danas se na društvenim mrežama pojavio snimak, možda i istog primerka, u pomerskoj uvali Šćuza, nasuprot ACI marini Pomer na hrvatskom primorju.

Reč je najverovatnije o kadelu - manjoj i jestivoj vrsti morskoga psa koji može narasti do najviše 1,5 metara dužine, javlja Regional express. Novinar Mladen Kolenko, inače strastveni podvodni ribolovac i ronilac iz Medulina, ističe kako se najverovatnije radi o "lisici", vrsti morskih pasa iz porodice sabljaša koji može da naraste i do pet metara.

- O kojoj se vrsti morskoga psa radi, nije manje bitno od same činjenice što dotični morski pas/lisica-kadel već par dana pliva samim plićakom i to duboko unutar Medulinskog zaliva - prokomentarisao je Kolenko i dodao kako navodno uz ovog morskog psa pliva i nekoliko manjih jediniki.

Rekao je da bi moglo da se radi o ženki koja je sa svojim potomstvom zalutala s obližnjih dubokih ribolovnih plošta plave ribe u Kvarneru, u plitki Medulinski zaliv koji je već okupiran turistima.

- Bitno je napomenuti da morski pas lisica spada u zaštićene vrste morskih pasa u Jadranskom moru, za razliku od kadela koji se legalno love, a njihovo meso prodaje u ribarnicama - napominje Kolenko.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.