OGLASIO SE I MILANOVIĆ NAKON ORBANOVE IZJAVE O IZLAZU MAĐARSKE NA MORE! Skandal se nastavlja
Zoran Milanović, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

NASTAVLJA SE...

OGLASIO SE I MILANOVIĆ NAKON ORBANOVE IZJAVE O IZLAZU MAĐARSKE NA MORE! Skandal se nastavlja

Milanović je ocenio da je Orban premijer susedne prijateljske zemlje i da su "njegve sitne palančke opsesije s obalom i velikom Mađarskom je deo repertoara

Objavljeno:

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da izjave mađarskog premijera Viktora Orbana o hrvatskoj obali nisu opasne.

"On je jedan živopisan karakter, kojega sam naravno kritikovao sve ove godine. Plenković i Grlić Radman su ga uvek tetošili i uvek su ga uzimali u zaštitu na europskim telima da bi ga sada napali jer misle valjda da je na podu i treba ga iscipelariti", rekao je on.

Milanović je ocenio da je Orban premijer susedne prijateljske zemlje i da su "njegve sitne palančke opsesije s obalom i velikom Mađarskom je deo repertoara".

"On tako nastupa. Nije opasnost za Hrvatsku. Austrija je gospodarila morem od Trsta do Boke Kotorske. Jeste čuli nekada Austrijance da plaču što su ostali bez mora? Ja nisam. Orban očito ima neki kompleks s time. Rijeka, tamo nema Mađara, nema Nemaca. To je prostor Hrvata i nešto Slovenaca. Ne bih ga ja ozbiljno doživljavao", poručio je on.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Milanović je ponovo kritikovao Plenkovića i Grlića Radmana zbog, kako je rekao, njihovog odnosa s Orbanom. Napao je i HDZ.

"Hrvatska je trenutno talac karijernih projekcija nekolicine ljudi. Ovo što se događa je jedna od nižih moralnih tačaka hrvatskog naroda i države u zadnjih 30 godine, ističe", rekao je on.

Podsetimo, Orban je u izjavi implicirao da je hrvatsko more oduzeto Mađarskoj.

1 / 6 Foto: Profimedia

"Oni koji imaju more i luke, mogu doneti naftu na tankerima. Da nam nisu uzeli more, i mi bismo imali luku", rekao je Orban u radijskom intervjuu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.