NASTAVLJA SE STRAŠNA RASPRAVA ORBANA SA HRVATIMA: Nakon njihove reakcije na komentar "O MORU", opet izbila FRKA!
Viktor Orban, Foto: AP

nema kraja

NASTAVLJA SE STRAŠNA RASPRAVA ORBANA SA HRVATIMA: Nakon njihove reakcije na komentar "O MORU", opet izbila FRKA!

Mađarski državni sekretar za informisanje Tamaš Mencer izjavio je da je premijer Viktor Orban, pominjući "oteto more", govorio o "istorijskoj činjenici" i da je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova u toj izjavi "nešto pogrešno shvatilo"

Objavljeno: 09:29h

"Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova je nešto pogrešno shvatilo", poručio je Mencer, komentarišući postupak hrvatskog ministarstva koje je pozvalo na razgovor mađarskog ambasadora u Zagrebu, zbog komentara premijera Viktora Orbana, prenela je agencija MTI. Orban je u petak, u intervjuu o zajedničkom embargu Evropske unije, kojem se Mađarska protivi, govorio o tome da zemlje koje imaju more i luke mogu doneti naftu na tankerima. "Da nam nisu uzeli more, i mi bismo imali luku", rekao je Orban u pomenutom intervjuu, aludirajući na, kako su preneli mediji, hrvatsku obalu.

Viktor Orban
foto: Printscreen/Youtube/ Hír TV

Mencer je na Fejsbuku saopštio da se Orban pozvao na "istorijsku činjenicu". "Nadam se da kod naših hrvatskih prijatelja neće preovladati medijska histerija i da ćemo moći da nastavimo da radimo u interesu razvoja naše saradnje", dodao je mađarski zvaničnik. Mađarski ambasador u Zagrebu pozvan je u hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova da objasni Orbanovu izjavu da bi "i Mađarska imala more da joj nije oduzeto", navodi MTI.

Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova oštro je reagovalo i osudilo izjavu Orbana koja, kako prenose hrvatski mediji, implicira da je hrvatski Jadran oduzet od Mađarske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.