TRAGEDIJA NA OBALI KUPE! 5 osoba pronađeno na nepristupačnom terenu, 2 preminule
Ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIV PRIZOR

TRAGEDIJA NA OBALI KUPE! 5 osoba pronađeno na nepristupačnom terenu, 2 preminule

Hrvatska policija je sinoć pronašla pet stranih državljana na nepristupačnom terenu uz obalu reke Kupe, a nakon kraćeg vremena i mušku osobu koja je bila u besvesnom stanju

Objavljeno:

Šest stranih državljana pronađeno je sinoć na nepristupačnom terenu uz obalu reke Kupe. Na žalost jedna osoba je od preminula od posledica smrzavanja. Ranije tokom dana, u reci je pronađeno još jedno telo.

Danas se nastavila pretraga terena uz obalu reke u saradnji policije i pripadnika HGSS-a radi pronalaska drugih osoba, saopštili su iz PU primorsko-goranske.

- Postupajući po dojavi slovenske policije, zaprimljenoj u večernjim satima 3. aprila, policijski službenici su obilazili teren uz reku Kupu na širem području Vrbovskog. Nedugo po dojavi, sinoć nešto posle 21 sat, pronašli su pet stranih državljana na nepristupačnom terenu uz obalu reke, a nakon kraćeg vremena i mušku osobu koja je bila u besvesnom stanju. Pomoć su mu pružili policijski službenici nadležne Policijske postaje Vrbovsko i Specijalne jedinice policije Rijeka pokušavajući da ga spasu, međutim, uprkos pokušaju reanimacije, pronađeni muškarac je preminuo - javlja policija, a prenosi HRT.

Odgovarajuću medicinsku pomoć ostalim pronađenim osobama pružili su radnici Hitne pomoći, a jedna od njih je prevezena u obližnju bolnicu te je, nakon lekarske obrade, puštena. Zbog nepristupačnosti terena u ovom događaju su, uz policijske službenike, bili angažovani i vatrogasci.

Prema izjavama pronađenih ljudi, svi su državljani Konga.

U toku je utvrđivanje identiteta preminulih muškaraca i kriminalističko istraživanje nad preostalim pronađenim stranim državljanima radi utvrđivanja okolnosti njihovog ulaska i boravka na području Republike Hrvatske, saopštili su iz PU primorsko-goranske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.