PLENKOVIĆ NAVEO 3 SCENARIJA O PADU LETELICE U HRVATSKOJ: Jednu stvar pouzdano znaju
Andrej Plenković, Foto: Printscreen/youtube

nesreća u zagrebu

PLENKOVIĆ NAVEO 3 SCENARIJA O PADU LETELICE U HRVATSKOJ: Jednu stvar pouzdano znaju

Rekao je da postoje tri scenarija o padu letelice

Objavljeno:

Andrej Plenković govorio je na sednici Vlade o nesreći prošlog četvrtka u Zagrebu.

"Sve aktivnosti i dalje traju, proučavaju se i najsitniji detalji. Znamo da je ovo izviđački dron sa dometom većim od 1000 kilometara, pouzdano znamo da je imao eksplozivnu napravu. To sam objasnio, eksplozija se dogodila. nekoliko metara dubine“, rekao je Plenković.

1 / 5 Foto: Twitter

„Proverili smo kod Španaca, radari i Rumuni i Mađari nisu prepoznali ovu letelicu kao pravu vrstu uzbune, bilo je i drugih lažnih uzbuna tih dana, pojavljivala se i nestajala. Nažalost, pala je u glavnom gradu Hrvatske. Svi naši partneri shvatio ozbiljnost U ovom trenutku ne možemo reći kako se i zašto avion srušio u Zagrebu“, rekao je on.

Tri scenarija o padu

Rekao je da postoje tri scenarija o padu letelice.

"Prvi je da je greška, drugi je da je bilo sabotaže. I treći scenario je da je dron sa namerom poslat u Zagreb", rekao je premijer. „Ne možemo to da tvrdimo, ali cilj je da saznamo“, dodao je on. "To ne bi mogao ni sam sistem NATO da vidi ako ne dobije informacije od onih zemalja čiji radari to vide. O svim detaljima ćemo obavestiti javnost, kako ne bi bilo zabune u javnosti", rekao je premijer.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.