VOJSKA I POLICIJA KOD KRATERA, STUDENTI EVAKUISANI: Bageri izvlače ostatke letelice
Mesto pada, Foto: Profimedia, GOOGLE STREET VIEW

NOVA SAZNANJA

VOJSKA I POLICIJA KOD KRATERA, STUDENTI EVAKUISANI: Bageri izvlače ostatke letelice

Sinoć je stigla potvrda da je pronađena crna kutija

Objavljeno: 09:37h

Kod kratera gde se srušila bespilotna letelica u Zagrebu i jutros su brojni pripadnici policije i vojske, a studente su opet evakuisali iz doma zbog bezbednosti. Jutros su na mesto pada letelice stigli i bageri kako bi mogli da izvuku olupinu letelice.

Glavni sekretar NATO-a Jan Stoltenberg radiće zajedno s hrvatskim nadležnim vlastima na utvrđivanju činjenica o padu drona u Zagrebu, objavio je na Twitteru dan nakon incidenta odgovarajući na zahtev hrvatskog premijera.

- Razgovarao sam s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o jučerašnjem incidentu s dronomu Zagrebu - napisao je Stoltenberg u reakciji na zahtev premijera za istragom.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Hina multimedija

Bespilotna letelica sovjetske proizvodnje TU-141 lansirana je iz Ukrajine i preko vazdušnog prostora Rumunije i Mađarske stigla do Zagreba gde se srušila u četvrtak uveče pri čemu nije bilo žrtava već je pričinila materijalnu štetu. Čak su i seuzmolozi zabeležili udar letelice.

Plenković je zatražio da NATO "utvrdi činjenice o ovom ozbiljnom incidentu" na što je Stoltenerg pozitivno odgovorio.

Sinoć je stigla potvrda da je pronađena crna kutija.

- Delimično je oštećena, ali bi trebalo da da podatke o letu i radu raketnog motora - rekao je za HRT brigadir Vlado Kovačević, načelnik Odeljenja Vojne policije GS OSRH.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.