"KONTAKTIRALI SMO UKRAJINCE": Plenković povodom MISTERIOZNE letelice - ruske je proizvodnje!
Andrej Plenković, Foto: EPA-EFE/ FILIP SINGER

PREMIJER HRVATSKE

"KONTAKTIRALI SMO UKRAJINCE": Plenković povodom MISTERIOZNE letelice - ruske je proizvodnje!

On se oglasio iz Francuske, iz palate Versaj, gde učestvuje na sastanku svetskih lidera o stanju u Ukrajini i posledicama rata na zemlje članice

Objavljeno: 11:12h

Nakon sinoćnjeg misterioznog pada letelice na Jarunskoj cesti u Zagrebu, još uvek se nagađa o čemu je tačno reč. Više ćemo saznati na pres konferenciji koju će u 11 sati održati ministar obrane Mario Banožić.

Pre ministra o padu letelice, koja je napravila krater veličine tri metra i oštetila obližnje automobile na prakingu, govorio je i premijer Andrej Plenković.

On se oglasio iz Francuske, iz palate Versaj, gde učestvuje na sastanku svetskih lidera o stanju u Ukrajini i posledicama rata na zemlje članice.

- Bespilotna letelica je ruske proizvodnje, ali ne zna se još je li iz ruske ili ukrajinske vojske - rekao je premijer Andrej Plenković.

Premijer je rekao kako je došla iz smera Mađarske, a prema pojašnjenjima mađarskog premijera Orbana, u Mađarsku je stigla iz pravca Rumunije. Hrvatska strana kontaktirala je ukrajinsku da vide imaju li oni podatke kako je letelica došla čak do Zagreba.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Hina multimedija

- Istražuje se je li reč o grešci ili izgubljenoj kontroli. Letelica je letela nekoliko minuta iznad Hrvatske i potom se srušila u Zagrebu. Dobro je da nema povređenih, da je pala na deo koji nije stambeni. Sve službe sprovode uviđaje i svi će maksimalno učiniti napore da se što pre utvrde razlozi dolaska, a onda i rušenja letelice– poručio je premijer iz Pariza gde se održava neformalni samit Evropskog veća o Ukrajini.

1 / 5 Foto: Profimedia

Vezano za pad bespilotne letjelice u Zagrebu, premijer je razgovarao jutros s predsednikom Zoranom Milanovićem, mađarskim premijerom Orbanom, kao i svim nadležnim članovima Vlade, gradonačelnikom Tomaševićem i veleposlanikom pri NATO-u Nobilom.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.