SNAŽNA PORUKA SVETSKIM LIDERIMA: Ministar pacifičkog ostrva se obratio UN dok je stajao do kolena u vodi (FOTO)
Sajmon Kofe, Foto: Printscreen/Twitter/@wuoli_

KLIMATSKE PROMENE

SNAŽNA PORUKA SVETSKIM LIDERIMA: Ministar pacifičkog ostrva se obratio UN dok je stajao do kolena u vodi (FOTO)

Mnogi veliki zagađivači obećali su da će intenzivirati svoje smanjenje emisije ugljenika u narednim decenijama, a neki imaju za cilj nultu neto emisiju ugljenika do 2050. godine

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Tuvalua, u video poruci za klimatsku konferenciju Ujedinjenih nacija u Glazgovu COP26, govorio je stojeći do kolena u morskoj vodi kako bi pokazao da je njegova pacifička ostrvska država na prvoj liniji ugroženih klimatskim promenama.

Slike Sajmona Kofea kako stoji u odelu i sa kravatom na govornici postavljenoj u moru, sa podvrnutim nogavicama, uveliko su deljene na društvenim mrežama, skrećući pažnju na borbu Tuvalua protiv porasta nivoa mora, prenosi agencija AP.

On je u svojoj video poruci za konferenciju ukazao na realne životne situacije sa kojima se “suočava Tuvalu zbog uticaja klimatskih promena i porasta nivoa mora” i naglasio je “hrabru akciju koju Tuvalu preduzima da bi se pozabavio veoma hitnim pitanjima mobilnosti ljudi u uslovima klimatskih promena”.

Ovaj video bi trebalo da bude prikazan sutra na samitu o klimi i dolazi u trenutku kada regionalni lideri traže agresivniju akciju kako bi se ograničio uticaj klimatskih promena.

Mnogi veliki zagađivači obećali su da će intenzivirati svoje smanjenje emisije ugljenika u narednim decenijama, a neki imaju za cilj nultu neto emisiju ugljenika do 2050. godine.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.