KMG pokrenula ''Globalnu akcionu inicijativu 2021'' o klimatskim promenama
KMG pokrenula ''Globalnu akcionu inicijativu 2021'', Foto: Kineski radio Interancional

SPECIJALNI DOGAĐAJ

KMG pokrenula ''Globalnu akcionu inicijativu 2021'' o klimatskim promenama

Šen Haisijung, predsednik KMG-a, održao je na svečanosti govor, u kome je istakao važnost uloge medija u odgovoru na klimatske promene

Objavljeno:

Kineska medijska grupa je u utorak pokrenula ''Globalnu akcionu inicijativu 2021“, specijalni događaj koji ističe opasnosti klimatske krize uz pogled na katastrofu koja se odvija, trku sa vremenom u pronalaženju novih ideja i rešenja i ulogu globalnih lidera kao i današnje omladine.

Tokom ovog događaja, svetski lideri, preduzetnici i naučnici se okupljaju da podele ideje ka stabilnijoj i održivijoj budućnosti, prenosi Kineski radio Internacional.

Globalni lideri, uključujući predsednika Sijera Leonea i islandsku premijerku Katrin Jakobsdotir, ministri za zaštitu životne sredine Ekvadora i Egipta, visoki zvaničnici Međunarodnog monetarnog fonda, Svetske banke, Ujedinjenih nacija i drugih međunarodnih organizacija prisustvovali su događaju.

Šen Haisijung, predsednik KMG-a, održao je na svečanosti govor, u kome je istakao važnost uloge medija u odgovoru na klimatske promene, pozivajući kolege iz medija da podignu svest javnosti o izgradnji ekološke civilizacije.

Ćin Gang, kineski ambasador u SAD-u, odgovorio je na pitanja o klimatskim promenama i potrebi za međunarodnom saradnjom.

Tokom narednih pet dana, ''Globalna akciona inicijativa 2021'' će diskutovati o trenutnom statusu i izazovima globalnog odgovora na klimatske promene u pet specifičnih oblasti, uključujući ''aktuelni uticaj klimatskih promena na globalnu životnu sredinu'', ''značaj biodiverziteta'', ''odgovornost medija'', ''postupke pojedinaca'' i ''odgovornosti i uloge mladih''.

(Espreso / Kineski radio Internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.