APOKALIPSA U KINI: Učenike SPASAVALI gumenim čamcima, neplivač skočio u reku da spasi svoju ŽENU! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

KATASTROFALNE POPLAVE

APOKALIPSA U KINI: Učenike SPASAVALI gumenim čamcima, neplivač skočio u reku da spasi svoju ŽENU! (VIDEO)

U glavnom gradu provincije Lijaoning, Šenjangu, 7,6 miliona stanovnika zatekla je neočekivano jaka kiša, iako je juče izdato nekoliko crvenih upozorenja

Objavljeno:

Jaka kiša pogodila je danas severoistočni deo Kine i izazvala poplave koje su zarobile autobuse, preplavile puteve i poremetile putnike u gradovima, a za naredne dane najavljeno je još oluja.

U glavnom gradu provincije Lijaoning, Šenjangu, 7,6 miliona stanovnika zatekla je neočekivano jaka kiša, iako je juče izdato nekoliko crvenih upozorenja, najviših u četvorostepenom sistemu upozorenja na oluju, prenosi Rojters.

Upozorenje na ekstremno vreme

Stanovnici su jutros primili poruke na mobilnim telefonima, u kojima im je rečeno da odlože odlazak na posao i da odustanu od bilo kakvih nebitnih aktivnosti zbog "ekstremnog vremena".

Podaci Saobraćajne policije pokazuju 52 deonice puteva koje su pod vodom, od kojih je 30 zatvoreno.

Spasavanje učenika iz školskog autobusa

Kako je izvestila državna kineska televizija, pet učenika i vozač ostali su u školskom autobusu u jednom poplavljenom području i morali su da ih spasavaju u gumenim čamcima.

Kako su pokazali snimci državne televizije, od provincije Hebej na severu do Anhuej na istoku, mnogi vozači ostali su zarobljeni u automobilima na poplavljenim putevima.

Upozorenja o opasnostima od poplava izdata su i u provinciji Đilin, severno od Ljaoninga.

Neplivač zaronio u reku da spasi svoju ženu

U gradu Janđiju, koji je na granici sa Severnom Korejom, jedan muškarac je na društvenim mrežama pohvaljen zbog hrabrosti, nakon što je zaronio u reku da bi spasao svoju ženu, iako nije znao da pliva, pokazuju snimci državne novinske agencije Sinhua.

Očekuje se da će tokom narednih 12 sati, reke koje su nabujale poplaviti poljoprivredna zemljišta i urbana područja u gradovima Čangčuen i Siping.

Takođe, očekuje se da će u provincijama Ljaoning i Đilin biti još jakih pljuskova u naredna dva dana, pre nego što padavine prestanu.

Kina se prošlog meseca suočila sa ekstremnim vremenskim prilikama, od toplotnih talasa do istorijskih poplava, a meteorolozi okrivljuju klimatske promene i prvi tajfun u sezoni Čabu, navodi Rojters.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.