JESU LI OVO ADEKVATNA REŠENJA ZA SPREČAVANJE SVETSKIH POPLAVA? Planeta se može spasiti na par načina (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Practical Engineering

POPLAVE

JESU LI OVO ADEKVATNA REŠENJA ZA SPREČAVANJE SVETSKIH POPLAVA? Planeta se može spasiti na par načina (VIDEO)

Opasnost od poplava menja način na koje su gradovi izgrađeni, i arhitekte adaptiraju svoje dizajne prema realnosti nove klime

Objavljeno:

Klimatske promene su gradove učinile podložnijim poplavama. Prema istraživanju iz 2019. godine, globalni nivoi mora će porasti za između 60 i 213 centimetara do kraja veka; makar 190 miliona ljudi će živeti u predelima ispod projektovane linije plime.

,,U našim pronalascima smo istakli da se obalne zajednice širom sveta moraju pripremiti za mnogo teže budućnosti od onih koje možda trenutno očekuju," istraživanje je upozorilo.

Zasebno istraživanje je zaključilo da ako svet ne učini ništa kako bi prigušilo porast nivoa mora, poplave obala će izazvati štetu vrednu 20% globalnog bruto domaćeg proizvoda do 2100.

Opasnost od poplava menja način na koje su gradovi izgrađeni, i arhitekte adaptiraju svoje dizajne prema realnosti nove klime.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ The Guardian

Upotrebom održivih materijala i inovativnim tehnikama, ovi dizajni širom sveta postaju sve važniji za budućnost gde poplave mogu biti rasprostranjenije.

Bonus video:

03:20

Paraolimpijske igre doprinose unapređenju prava osoba sa invaliditetom

(Espreso/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.