AUSTRALIJA PROGLASILA NACIONALNU VANREDNU SITUACIJU! Određene zone katastrofe
Ilustracija, Foto: Profimedia

APOKALIPSA

AUSTRALIJA PROGLASILA NACIONALNU VANREDNU SITUACIJU! Određene zone katastrofe

Zvaničnici su naveli da će vojno osoblje, koje je raspoređeno u tom području da pomogne u operacijama čišćenja, biti više nego udvostručeno na 4.000

Objavljeno: 10:44h

Australija je danas proglasila nacionalnu vanrednu situaciju kao odgovor na razorne poplave duž istočne obale i odredila zone katastrofe u gradovima koje su zahvatile nabujale reke.

-Australija postaje sve gora zemlja za život zbog ovih prirodnih katastrofa - izjavio je premijer Skot Morison posle obilaska najteže pogođene oblasti Severnih reka u Novom Južnom Velsu, prenosi agencija Rojters.

1 / 5 Foto: Profimedia

Stupanje na snagu Deklaracije o vanrednom stanju, koja je doneta nakon razornih požara u Australiji 2019. godine, pomoći će u smanjenju birokratije i ubrzanju procesa pružanja pomoći usred kritika zbog sporog reagovanja na poplave u kojima je poginula najmanje 21 osoba.

Zvaničnici su naveli da će vojno osoblje, koje je raspoređeno u tom području da pomogne u operacijama čišćenja, biti više nego udvostručeno na 4.000.

Australijska vlada je prosle nedelje isplatila oko 385 miliona australijskih dolara žrtvama poplava na nacionalnom nivou.

1 / 11 Foto: Profimedia

Morison je rekao da će pomoć biti povećana u Lizmoru, najteže pogođenim gradovima i okolnim oblastima, kako bi se obezbedila hrana i sklonište, podrška mentalnom zdravlju i pravna i poslovna podrška.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.