CRNA GORA POVUKLA POTEZ! Ambasadorska povučena iz Ukrajine, apel građanima da napuste zemlju
Ilustracija, Foto: Profimedia

RATNO STANJE

CRNA GORA POVUKLA POTEZ! Ambasadorska povučena iz Ukrajine, apel građanima da napuste zemlju

Iz Ambasade ističu da je povratak moguć kopnenim putem, međutim, istovremeno upozoravaju da su putevi opterećeni usled velikog broja građana koji žele da napuste grad

Objavljeno:

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je da je ambasadorka Dragica Ponorac povučena iz Ukrajine zbog novonastale situacije.

- Usled vojnih akcija Rusije i usložnjavanja situacije, obaveštavamo javnost da je ambasadorka Dragica Ponorac povučena iz Ukrajine, te da se u našoj ambasadi u Kijevu trenutno nalazi lokalno osoblje. Od ranog jutra, Ambasada Crne Gore je u intenzivnoj komunikaciji sa našim građanima koji se nalaze u Ukrajini, od kojih su pojedini izrazili interesovanje da napuste zemlju. Budući da su ukrajinske vlasti informisale da je vazdušni saobraćaj zatvoren, iz Ambasade ističu da je povratak moguć kopnenim putem, međutim, istovremeno upozoravaju da su putevi opterećeni usled velikog broja građana koji žele da napuste grad - saopštili su iz MVP.

Ministarstvo ponovo apeluje na crnogorske građane da napuste Ukrajinu, napominjući da su osim Ambasade u Kijevu, na raspolaganju i ambasade u Rumuniji, Poljskoj i Mađarskoj, u cilju obezbeđivanja svih potrebnih informacija.

- Takođe, Generalni direktorat za konzularne poslove i dijasporu Ministarstva vanjskih poslova dostupan je u punom kapacitetu, stoga svi zainteresovani građani mogu kontaktirati na broj 067070716 i mail arhiva.konzularno@mfa.gov.me - naveli su iz MVP.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova naše zemlje 13. februara izdalo je preporuka građanima Republike Srbije koji trenutno borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.