MILO BI DA ZABORAVI 2021. GODINU: Oglasio se
Milo, Foto: Profimedia

milo bi da zaboravi

MILO BI DA ZABORAVI 2021. GODINU: Oglasio se

U novogodišnjoj čestitki Djkanović je takodje naveo da je 2021. "nažalost, i godina u kojoj je pandemija kovid-19, ostavljajući pogubne posledice po zdravlje ljudi, odnela više od 1.700 života" u Crnoj Gori

Objavljeno:

Crnogorski predsednik Milo Djukanović izjavio je da je 2021. godinu najbolje zaboraviti ali da veruje da su realna očekivanja da se obnovi državno-politička infrastruktura vlasti koja će predano raditi na prevazilaženju podela u društvu, na daljim reformama i ispunjavanju obaveza iz evropske agende.

"Bila je to godina u kojoj je do kraja ogoljena nekompetentnost izvršne vlasti i neodgovornost parlamentarne većine, godina lutanja i improvizacija u ekonomiji, zdravstvu, prosveti, kulturi i drugim oblastima, što sve zajedno skupo košta crnogorsku državu i društvo", naveo je Djukanović u novogodišnjoj poruci.

U novogodišnjoj čestitki Đukanović je takodje naveo da je 2021. "nažalost, i godina u kojoj je pandemija kovid-19, ostavljajući pogubne posledice po zdravlje ljudi, odnela više od 1.700 života" u Crnoj Gori.

"Pandemija koronavirusa je pošast koja pogadja ceo svet, ali su posledice pogubnije u Crnoj Gori prvenstveno zbog neodgovorne politike aktuelne vlasti. One bi bile još teže da nije natčovečanskih napora zdravstvenih radnika i nemedicinskog osoblja, za šta im odajemo duboku zahvalnost i priznanje", istakao je Djukanović.

Ipak se, kako je dodao, Crna Gora oduprla svim udarima retrogradne politike i iznutra, i spolja.

Milo Đukanović, Crna Gora, Dan nezavisnosti, Čestitka
foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

"Pokazalo se da je, bez obzira na promenu vlasti, ideja većinske Crne Gore koja je zadobila podršku 21. maja 2006. održiva i postojana, i da je u medjuvremenu dobila nove sledbenike, što je garancija naše izvesne evropske budućnosti. Ideja izgradnje gradjanskog, multietničkog društva vladavine prava, i poštovanja ljudskih sloboda i prava po najvišim evropskim i medjunarodnim standardima", naglasio je Đukanović.

Sve ovo, prema njegovim riječima, daje nadu da sa optimizmom gledamo na rasplet situacije u godini koja je pred nama.

"Verujem da su realna očekivanja da se obnovi državno-politička infrastruktura vlasti koja će predano raditi na prevazilaženju podela u društvu, na daljim reformama i ispunjavanju obaveza iz evropske agende, što će ubrzati naš put ka članstvu u Evropskoj uniji, osnažiti poziciju zemlje u NATO i učvrstiti kredibilitet pouzdanog susjeda, države koja doprinosi očuvanju regionalne stabilnosti", kazao je Djukanović.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.