U PODGORICI ODRŽAN GODIŠNJI POMEN AMFILOHIJU: Bečić i Krivokapić prisustvovali liturgiji
Mitropolit Amfilohije, Foto: Printscreen/Twitter/@crvenazvezdafk

AMFILOHIJE

U PODGORICI ODRŽAN GODIŠNJI POMEN AMFILOHIJU: Bečić i Krivokapić prisustvovali liturgiji

U okviru manifestacije u protekla dva dana održana je filozofska tribina o životu i delu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, te književno veče

Objavljeno:

Povodom godine od upokojenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, u sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, svetu zaupokojenu liturgiju služio je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Liturgiji su prisustvovali i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsednik Skupštine Aleksa Bečić, prenose srnogorski mediji, prenosi Tanjug.

Nakon liturgije biće služen i pomen u kripti Sabornog hrama, gde su sahranjeni zemni ostaci mitropolita Amfilohija.

Povodom godišnjice njegovog upokojenja, Mitropolija crnogorsko-primorska organizovala je duhovno-kulturnu manifestaciju "Dani mitropolita Amfilohija", koja je otvorena 27. oktobra.

U okviru manifestacije u protekla dva dana održana je filozofska tribina o životu i delu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, te književno veče, piše Srna.

"Dani mitropolita Amfilohija" biće završeni 5. novembra, kada će u manastiru Stanjevići biti promovisan projekat njegove biblioteke i istraživačko-naučnog centra.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije upokojio se 30. oktobra 2020. godine u Kliničkom centru Crne Gore, od posledica korona virusa.

Sahranjen je 1. novembra u kripti Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Bonus video:

01:07

GODIŠNJICA UPOKOJENJA MITROPOLITA AMFILOHIJA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.