ABAZOVIĆ NA POTEZU: Gotov izveštaj o neredima na Cetinju
Dritan Abazović, Foto: Printskrin: Youtube/Crno na bijelo

ŠTA ĆE BITI?

ABAZOVIĆ NA POTEZU: Gotov izveštaj o neredima na Cetinju

Izveštaj sa zaključcima će potom biti prosleđen Veću za nacionalnu bezbednost i Vladi

Objavljeno:

Komisija Vladinog Biroa za operativnu koordinaciju bezbednosnih službi završila je izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija 5. septembra na Cetinju.

Šef Komisije i član skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu iz Socijalističke narodne partije, Dragan Ivanović, kazao je „Vijestima“ da je izveštaj prosleđen potpredsedniku Vlade i koordinatoru sektora za bezbednost Dritanu Abazoviću.

Izveštaj sa zaključcima će potom biti prosleđen Veću za nacionalnu bezbednost i Vladi.

„Komisija je ispunila obećanje koje je dala na početku – da će pokušati svim mogućim raposloživim kapacitete da bude objektivan izvešaj i da će obuhvatiti sve segemente bitne za 4. i 5. septembra i dešavanja na Cetinju“, rekao je on. Dodao je da o sadržini izveštaja ne može govoriti, jer taj dokument ima oznaku tajnosti.

Biro je 10. septembra formirao Komisiju koja je u roku od dve sedmice trebalo da sačini izveštaj o tome da li je bilo propusta u postupanju bezbednosnog sektora tokom dešavanja na Cetinju.

Nakon tog roka najavljeno je da će izvještaj biti gotov tokom prošle sedmice, ali ga ni tada nije bilo.

Komisija je formirana nakon što je premijer Zdravko Krivokapić otvorio pitanje povjerenja ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i direktore Uprave policije (UP) Zoranu Brđaninu, nezadovoljan navodnim oklevanjem u izdavanju direktiva policiji.

Posle pritiska diplomata država Kvinte i najave vicepremijera i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića da će uskratiti podršku Vladu ako bude inicirano razrešenje Sekulovića, odlučeno je da se slučaj istraži i da se potom donese odluka.

U Komisiji su, osim Ivanovića, predstavnici UP, Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), Ministarstva odbrane i savetnik vicepremijera.

”Vijesti” su ranije pisale da će Komisija finalnu procenu postupanja sektora bezbednosti i njegovih čelnika sačiniti na osnovu izveštaja policije, MUP-a i ANB-a u vezi događaja na Cetinju.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.