ABAZOVIĆ NA SASLUŠANJU ZBOG CETINJA: "Svi pokušavamo da budemo generali posle bitke…"
Dritan Abazović, Foto: Printskrin: Youtube/Crno na bijelo

ODBOR ZA BEZBEDNOST I ODBRANU

ABAZOVIĆ NA SASLUŠANJU ZBOG CETINJA: "Svi pokušavamo da budemo generali posle bitke…"

Abazović je rekao da svi treba da doprinesu Crnoj Gori u kojoj se takve scene neće dešavati

Objavljeno:

U crnogorskom parlamentu održava se kontrolno saslušanje pred Odborom za bezbednost i odbranu, potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, ministarke odbrane Olivere Injac, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića zbog dešavanja na Cetinju 5. septembra ove godine.

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija održano je 5. septembra na Cetinju, a deo građana je 4. i 5. septembra protestovao zbog toga što se taj čin obavio u Cetinjskom manastiru, prenose Vijesti.

Predsednik tog radnog tela Milan Knežević kazao je da osim pozvanih saslušanju prisustvuje i službenica Agencije za nacionalnu bezbednost Katarina Vujović, kao i predstavnik Instituta alternativa.

Knežević je podsetio da je propisano da su sednice Odbora za bezbednost i odbranu zatvorene za javnost, ako to telo ne donese drugačiju odluku.

Rekao je da je u konsultaciji sa gostima pozvanim na kontrolno saslušanje zaključio da je dobro da prvi deo sednice budu otvoreni za javnost.

Abazović je rekao da svi treba da doprinesu Crnoj Gori u kojoj se takve scene neće dešavati.

Istakao je da je skup na Cetinju bio visokog rizika, ali da je sačuvan građanski mir, „ostao je negativan utisak, čim smo imali takvu situaciju da se jedan verski obred ne može izvesti na miran i dostojanstven način“.

„Svi pokušavamo da budemo generali posle bitke… Ne bi se Crna Gora pomirila ni narednih 30 godina da se tamo nekome nešto desilo, nevažno kome, policajcu, građaninu, verskom poglavaru. Želim da kažem da komanda nije izašla iz zakonskih okvira. Oni koiji su imali zakonsku mogućnost da komanduju su komandovali“, rekao je Abazović.

(Espreso/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.