NELEGALNA SEČA ŠUME VREDNE 36.000 EVRA: Krivci šumari iz Berana
Ilustracija, Foto: Printscreen

terete se

NELEGALNA SEČA ŠUME VREDNE 36.000 EVRA: Krivci šumari iz Berana

Oni su, kako se sumnja, od početka oktobra 2020, do kraja novembra 2020. godine omogućili bespravnu seču šume i to u količini od 86 stabala smrče, 24 stabala jele i pet stabala javora

Objavljeno:

Policija u Beranama podnela je krivičnu prijavu protiv tri zaposlena u Upravi za šume zbog sumnje da su izvrišila krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Krivična prijava je podneta državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama protiv R.N. (54), Ž.V. (58) i T.B. (49) iz Berana. Delo koje im se stavlja na teret, osumnjičeni su izvršili u svojstvu zaposlenih Uprave za šume – Područna jedinica Berane, tako što su nevršenjem službene dužnosti omogućili bespravnu seču šume nepoznatim licima u GJ Kaludarsko – Dapsićke šume.

Oni su, kako se sumnja, od početka oktobra 2020, do kraja novembra 2020. godine omogućili bespravnu seču šume i to u količini od 86 stabala smrče, 24 stabala jele i pet stabala javora. Materijalna korist, odnosno pričinjena šteta procenjuje se u iznosu od 36,497 evra, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

(Espreso/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.