MARINA ZVALA DOBAVLJAČA SA EKVADORA PRED POLICIJOM: Kokain unesen na brod tokom transporta na moru?
Ilustracija, Foto: Printscreen/MUP

ŠOKANTNO!

MARINA ZVALA DOBAVLJAČA SA EKVADORA PRED POLICIJOM: Kokain unesen na brod tokom transporta na moru?

Marina Krstović je odmah nakon pronalaska droge, policajcima ponudila imena i kontakte dobavljača, kao i uvid u poslovnu korespondenciju

Objavljeno:

Nedavna zaplena gotovo tonu i po kokaina visokog kvaliteta u Crnoj Gori i dalje je u centru pažnje javnosti, a podgorička Pobjeda danas piše da su celom akcijom rukovodili strani operativci.

Droga je pronađena u kontejnerima sa banama, a operativci su, piše list, utvrdili da je tri kontejnera tog voća poručila Marina Krstović (27) od dobavljača Co ex Friuit S. A. iz Ekvadora za kompaniju „San Francisko" u vlasništvu njenog oca.

Marini i njenom ocu juče je, ipak, određen pritvor do 30 dana, iako su oni pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom i policiji ponudili saradnju i pomoć u rasvetljavanju ovog slučaja.

Marina Krstović je, prema saznanjima Pobjede, odmah nakon pronalaska droge, policajcima ponudila imena i kontakte dobavljača, kao i uvid u poslovnu korespondenciju.

Ona je pred policajcima u njenoj kući, piše list, pozvala telefonom dobavljača Karlosa Falkezija, koji joj je saopštio da je pošiljka koju joj je uputio prošla sve neophodne kontrole u luci Bolivar u Ekvadoru, ali da ne može sa sigurnošću da tvrdi što se desilo sa tovarom na putu do Crne Gore.

Jedinica za borbu protiv narkotika ekvadorske policije dala je odobrenje da brod „Katfa” sa kontejnerima banana, koje je poručila firma Budimira Krstovića (66) iz Podgorice, isplovi iz luke Bolivar u Ekvadoru i nastavi planiranu rutu prema Evropi, jer je nakon detaljnih provera utvrđeno da na njemu nema droge, navodi Pobjeda, pozivajući se na svoja saznanja.

Očito je, kažu, da su strane službe, pod koodinacijom američke DEA, imale informaciju da će veća količina narkotika biti ubačena u brod.

Zato je praćeno kretanje broda i postoje dve mogućnosti: da je kokain unesen na brod tokom transporta na moru ili tokom pretovara u Panami.

Ono što je utvrđeno je da je brod “Šarlot” iz italijanske luke Ðoja Tauro preuzeo kontejnere sa naručenim bananama i prevezao ih do Luke Bar.

Luka Ðoja Tauro u Kalabriji je, piše list, godinama pod posebnim nadzorom italijanske carine i policije zato što predstavlja jednu od glavnih ulaznih tačaka za drogu.

Pobjeda podseća daje u toj luci početkom novembra prošle godine zaplenjeno 932 kilograma čistog kokaina koji je bio sakriven u kontejneru smrznutih dagnji iz Čilea. Vrednost tada zaplenjene droge na crnom tržištu je, kako je tada italijanska policija saopštila, procenjena na oko 186 miliona evra.

Kokain, koji je tada zaplenjen bio je visoke čistoće, baš kao i ovaj koji je zaplenjen u Mojanovićima.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.