PINK PANTER UHAPŠEN NA KANARSKIM OSTRVIMA! Otkrivena veza čuvenih kradljivaca sa klanom iz KOTORA
Pink panteri, Foto: Printscreen

veza je tu

PINK PANTER UHAPŠEN NA KANARSKIM OSTRVIMA! Otkrivena veza čuvenih kradljivaca sa klanom iz KOTORA

- I niški "panter" Milan Ljepoja i njegova ekipa su koristili pravilo koje je uveo Predrag Vujošević, a ono je glasilo: "Prvo uloži dosta novca, pa pljačkaj"

Objavljeno:

Portal Kurir.rs objavio je tekst o povezanošću klana iz Kotora sa velikim pljačkama koji vam prenosimo u celini.

Predrag Vujošević, zvani Marko, jedan od najpoznatijih članova međunarodne bande kradljivaca dijamanata Pink Panteri, jedan je od četvorice uhapšenih pripadnika škaljarskog klana na Kanarskim ostrvima, prenosi španski El Pais!

Podsetimo, španska policija u nedelju je razbila ćeliju ovog kotorskog klana i zaplenila preko 400 kilograma čistog kokaina i pola miliona evra u kešu.

Pokušaj bega

- Državljanin Crne Gore Predrag Vujošević pridružio se "škaljarcima" nakon što je izašao iz zatvora u Francuskoj, gde je služio kaznu za razbojništvo. Lisice su mu stavljene u luksuznom stambenom kompleksu na Kanarima, u kome je čuvao kokain. On je pokušao da pobegne policajcima i izbegne hapšenje, ali nije uspeo - prenosi El Pais.

Spektakularna pljačka

On zaslužan za ime bande

Predrag Vujošević postao je poznat po čuvenoj pljački zlatare "Graf" u Velikoj Britaniji 2002, posle koje su kradljivci skupocenog nakita širom sveta dobili ime Pink Panteri. - Uhapšen je krajem 2004. u Francuskoj, a sumnjičio se i za krađu u zlatari na Šanzelizeu. Osim toga, teretio se i za krađu dragulja iz londonske juvelirnice "Mejfer". Dovodio se u vezu i sa nestankom dragulja iz Luvra, a navodno je opljačkao i nekoliko draguljarnica u Švajcarskoj, Španiji, Belgiji i Nemačkoj - pisale su Vijesti.

Hapšenje Vujoševića je, kako naš izvor objašnjava, još jedan dokaz da su se "pink panteri" poslednjih godina priklonili škaljarskom klanu, odnosno da sa njima tesno sarađuju. Kako je Kurir već pisao, prošle godine ubijena su čak trojica pripadnika bande Pink Panteri, koja su se dovodila u vezu sa "škaljarcima". Reč je o Damiru Hadžiću, Aleksandru Šarcu i Milanu Ljepoji.

- Nišlija Milan Ljepoja ubijen je u decembru 2020. u kući strave u Ritopeku, a ubio ga je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ljepoja je postao poznat po spektakularnoj pljački draguljarnice u Dubaiju 2007. Upućeni kažu da je Ljepoji uzor bio upravo Predrag Vujošević i da je po ugledu na njegove pljačke izveo i svoju. Tačnije, Vujošević se smatra "mozgom" Pink Pantera, osobom koja je uspostavila pravila pljački, koja su kasnije svi sledili - objašnjava naš izvor. Nikola Vujošević, autor knjige "Heroji ulice" i osoba koja je imala kontakte sa "panterima", govorio je ranije o Predragu Vujoševiću.

Raskalašni život

- On voli raskalašni život, doveden do granice bolesti. Davao je svakom kome je stigao, koga je poznavao i koga nije. Trošio je na skupe provode, jahte, klubove. Živeo je brzo, mislio je da je nedodirljiv, ali dodirnuli su ga - rekao je ranije Nikola Vujošević za Nedeljnik:

- I niški "panter" Milan Ljepoja i njegova ekipa su koristili pravilo koje je uveo Predrag Vujošević, a ono je glasilo: "Prvo uloži dosta novca, pa pljačkaj". Tako je i ekipa Milana Ljepoje uložila u skupe automobile prilikom pljačke u Emiratima.

Oznaka na kokainu

Omiljeni grad na paketima droge

Predrag Vujošević važi i za inteligentnog i galantnog poliglotu, a omiljeni grad mu je Pariz, koji je za njega predstavljao "grad savršenstva". Zbog toga je zanimljivo da su inspektori prilikom hapšenja Vujoševića na Kanarskim ostrvima u parkiranom vozilu u garaži njegovog luksuznog doma pronašli kokain, spakovan u kofere, sa utisnutom slikom Ajfelovog tornja i natpisom Pariz.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.