OGLASILA SE MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA: Otkriveno kako napreduje pitanje TEMELJNOG UGOVORA!
Mitropolija crnogorsko-primorska, Foto: Printscreen

SAOPŠTENJE

OGLASILA SE MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA: Otkriveno kako napreduje pitanje TEMELJNOG UGOVORA!

Na sastanku su razmatrana tekuća pravna pitanja uključujući i pitanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i države Crne Gore

Objavljeno:

Dijalog Srpske pravoslavne crkve i države Crne Gore ide ka pozitivnom i očekivanom ishodu, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Saopštenje Mitropolije prenosimo u celosti:

– Dana 16. jula 2021. godine u Podgorici održan je redovni sastanak Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske kome su prisustvovali članovi Savjeta, kao i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkopi zahumsko-hercegovački Dimitrije i novoizabrani episkop budimljansko-nikšićki Metodije.

Na sastanku su razmatrana tekuća pravna pitanja uključujući i pitanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i države Crne Gore o kome se vodi dijalog među ugovornim stranama sa ciljem da isti što prije bude usaglašen i potpisan.

Sve medijske spekulacije i manipulacije kojih je bilo i ima napretek mogu samo nanijeti štetu pomenutom dijalogu između Crkve i države koji, po mišljenju Pravnog savjeta, ide ka pozitivnom i očekivanom ishodu“, saopšteno je iz Mitropolije.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.