UDARNO: Smenjen Vladimir Leposavić, momentalno se oglasio KRIVOKAPIĆ!
Vladimir Leposavić, Foto: Printscreen/Youtube

BURNO

UDARNO: Smenjen Vladimir Leposavić, momentalno se oglasio KRIVOKAPIĆ!

Za njegovu smenu po predlogu premijera Zdravka Krivokapića glasala su 43 polanika, protiv je bilo 27 poslanika koalicije oko DF, a uzdražnih 10

Objavljeno: 21:20h

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić smenjen je u Skupštini Crne Gore.

Za njegovu smenu po predlogu premijera Zdravka Krivokapića glasala su 43 polanika, protiv je bilo 27 poslanika koalicije oko DF, a uzdražnih 10!

Vladimir Leposavić
foto: Printscreen/Youtube

-U našem parlamentu desila se nečuvena prevara birača koji su glasali da se DPS otera sa vlasti. Večeras je DPS sa delovima neprincipijelne koalicije smenio ministra Leposavića i pokrao izbornu vođu građana. Mi međutim imamo i dalje 42 glas. Pozivam sve one koji su glasali za DF i za smenu DPS da se dogovorimo šta dalje.

Do tada nećemo učestovati u plenumu. Srećan vam DPS - kazao je šef Poslaničkog kluba DF Slaven Radulović, posle glasanja o smeni Leposavića.

Uzdržani su bili poslanici iz Koalicije ''Mir je naša nacija'' okupljeni oko Demokrata, dok su za smenu glasali Đukanovićevi polanici koje je u salu uveo Duško Marković, poslanici Bošnjačke stranke, SDP i BS, svi iz bivše vlasti koja je prethodne tri decenije ''upravljala'' Crnom Gorom.

KRIVOKAPIĆ - NAPRAVIO SAM GREŠKU

- Ja sam napravio grešku i imam pravo da je ispravim, da sam znao da će moj izbor biti doveden u ovakvu situaciju, birao bih nekog kao što je Momo Koprivica - rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić o svom zahtevu za razrešenje ministra pravde Vladimira Leposavića.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.