KRIVOKAPIĆ, ABAZOVIĆ I BEČIĆ ČESTITALI JOANIKIJU IZBOR ZA MITROPOLITA: "Dostojan naslednik Amfilohija"!
Mitropolit Joanikije, Foto: Printscreen

ČESTITKE

KRIVOKAPIĆ, ABAZOVIĆ I BEČIĆ ČESTITALI JOANIKIJU IZBOR ZA MITROPOLITA: "Dostojan naslednik Amfilohija"!

Krivokapić je naveo da veruje da će mitropolit Joanikije biti "dostojan naslednik" mitropolita Amfilohija Radovića i da će "hrabro hoditi njegovim putem pravde i istine"

Objavljeno: 22:13h

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, predsednik parlamenta Aleksa Bečić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović čestitali su večeras izbor novom mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju.

Krivokapić je naveo da veruje da će mitropolit Joanikije biti "dostojan naslednik" mitropolita Amfilohija Radovića i da će "hrabro hoditi njegovim putem pravde i istine".

"Srećan sam jer je Mitropolija crnogorsko-primorska dobila mitropolita za kog smo se molili", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Za vladiku Metodija Krivokapić je naveo da je "istinski stradalnik za svetinje i Crkvu Hristovu u Crnoj Gori".

Predsednik Skupštine Crne Gore Bečić izjavio je da je "uveren da su Mitropolija crnogorsko-primorska i verujući narod Crne Gore dobili dostojnog duhovnog pastira".

"Upućujem najsrdačnije čestitke mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju Mićoviću na izboru, u želji da mudra dela, poruke mira, ljubavi i tolerancije budu vodilja kojim će, zajedno sa narodom Crne Gore, koračati u vremenu pred nama", napisao je Bečić na Tviteru.

Episkopu Metodiju Bečić je čestitao, izrazivši uverenje da će "u ovim izazovnim vremenima pomoći narodu da sačuva veru" i da će biti "duhovni oslonac verujućem narodu".

Bečić je dodao da je "još i više radostan i sretan" jer su i Joanikije i Metodije bili igumani Cetinjskog manastira i "duhovni učenici" njegovog "prijatelja, blaženopočivšeg Amfilohija".

I potpredsednik Vlade Abazović čestitao je na Tviteru Joanikiju: "Verujem da ćemo svi zajednički sa svojih pozicija dati doprinos promociji i jačanju univerzalnih vrednosti u našoj državi, ali i širiti ideju pomirenja, ljubavi i pravde", naveo je Abazović.

Bonus video:

00:55

ESPRESO ANKETA: Da li često posećujete muzeje?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.