ELITNA PROSTITUCIJA CVETA U CRNOJ GORI, NA CENI SU MANEKENKE I GLUMICE IZ REGIONA: Ovaj grad je CENTAR!
ilustracija, Foto: Profimedia

CRNOGORSKO PRIMORJE

ELITNA PROSTITUCIJA CVETA U CRNOJ GORI, NA CENI SU MANEKENKE I GLUMICE IZ REGIONA: Ovaj grad je CENTAR!

Prostitucijom se bave većinom mlade i privlačne devojke od dvadesetak godina iz Crne Gore i susednih zemalja

Objavljeno:

Elitna prostitucija cveta na Crnogorskom primorju pogotovo u Tivtu i Budvi gde se poslednjih godina okuplja sve više bogatih ljudi, ali i onih iz svetskog džet – seta. Najčešće se podvode manekenke koje pod plaštom posla i snimanja reklama dolaze, na primer, u Tivat, ali nije retkost da se aktiviraju glumice i druge javne ličnosti iz regiona koje ovaj primorski grad smatraju crnogorskim Monte Karlom.

Prostitucijom se bave većinom mlade i privlačne devojke od dvadesetak godina iz Crne Gore i susednih zemalja. One dolaze u Tivat tražeći posao i zaradu gde ih angažuju stranci koji žive u Tivtu i okolini i vrlo brzo postaju poslovna pratnja ili devojke "na poziv".

- Nije retkost vidjeti lepotice iz naše i susednih zemalja u društvu bogatih stranaca. To su devojke većinom starosti oko dvadeset godina. One su uglavnom manekenke, foto – modeli, mlade lepe glumice koje su pozvane navodno zbog nekog posla. Ti poslovi odnosno reklame, video klipovi i spotovi budu i snimani a nakon toga dešava se pravi angažman zbog kojeg su dovedene – kaže sagovornik portala Dana koji je bio svedok mnogih ovakvih poslova, a koji je želeo da ostane anoniman.

Mnoge devojke odbijaju "nastavak posla" u sitne sate ali nije mali broj onih koje podležu sjaju skupih jahti, restorana i hotelskih soba, limuzina sa skupocenom opremom i spa centrima i postepeno prerastaju u elitne prostitutke koje dolaze po potrebi kod svojih klijenata. Mnogo devojaka ovako je izgubilo svoju budućnost. U taj porok upuštaju se privučene glamurom koji ih okružuje, i mnoge nisu ni svesne da se bave najstarijim zanatom zbog ogromnih honorara koje dobijaju. Njima odjednom postaje dostupno sve ono što im u svakodnevnom životu nije pristupačno i to je glavni razlog prostituisanja devojaka. Ima devojaka, studentkinja iz stabilnih porodica, čak i nastavnica iz susedstva koje dolaze na primorje samo da bi radile i za jednu sezonu zaradile više nego za ostatak godine u sredinama iz kojih dolaze, navodi sagovornik portala Dana. On ukazuje na odgovornost roditelja da zaštite devojke jer postaju žrtve sopstvene ambicije i pohlepe zanemarujući redovne poslove studije i druge obaveze.

Nicović: Teško se izvući iz kandži mafije

Marko Nicović, član borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkomanije, u jednoj svojoj analizi kaže da devojke sve češće ulaze u kandže prostitucije zbog loših ekonomskih uslova.

- Prostitucija devojaka na tržištu isključivo zavisi od nivoa klijenta i devojke koja se prodaje i upravo to diktira cenu. Veliki broj naših devojaka počne da se bavi prostitucijom upravo zbog lošeg ekonomskog stanja. Međutim, imamo i devojke koje u kandže prostitucije ulaze iz svoje neke lične promocije - statusa u društvu, kaže Nicović.

On naglašava da je veoma teško izaći iz kandži prostitucije jer je u pitanju teška mafija.

- Najteže se iščupaju devojke koje su ekonomski zavisne od svojih makroa. Retko koja devojka može sama da se bavi prostitucijom. Ne može sama da uspe jer mora da ima zaštitu i podršku iza sebe. Uloga kriminalaca i makroa usko je povezana, oni stoje iza devojka i stvaraju čitavu organizaciju, drže sve pod kontrolom. Šou-biznis je takođe usko povezan s prostitucijom i može da prođe u taj deo elitne prostitucije", objasnio je Nicović.

Neke mušterije su jako darežljive. Kad su tu, žele da devojka uvek bude slobodna, kupuju joj poklone, cipele, torbe, ređe i nakit.

U Tivtu je javna tajna da postoje osobe od poverenja zadužene za pronalaženje lepih devojaka i njihovo dovođenje u hotele i specijalne apartmane. To su većinom zaposleni u pojedinim agencijama ili ovdašnjim hotelima. Poznato je i da postoje ljudi koji redovno u svojim vilama i skupocenim apartmanima organizuju bunga – bunga žurke na kojima se bogati stranci zabavljaju sa našim lepoticama.

Reakcija policije

U poslednjih nekoliko godina crnogorska policija je imala nekoliko akcija u sprečavanju elitne prostitucije. Bilo je i hapšenja i procesuiranja nekoliko "madam" koje su organizovale "zabavu za bogate", ali je sve stalo na tome.

Nikada se nije dogodilo da policijske akcije budu izvedene na mestima događaja, već su organizatori hapšeni u svojim stanovima, nakon "operativnih saznanja"

– Na takvim zabavama glavne zvezde su gošće iz drugih gradova pošto lokalne devojke ne dolaze na takve skupove– objašnjava sagovornik.

On ističe da se tačno zna ko su menadžeri koji obavljaju te "osjetljive" poslove za svoje poslodavce tako da se sve vrlo ozbiljno drži od očiju javnosti.

–Zna se i da postoje neki engleski, švedski i ruski državljani koji zimsku dosadu na moru razbijaju zabavljajući se manekenkama i foto – modelima iz Crne Gore. Najtragičnije je to što prostitutke postaju bežeći iz okrilja skromnih porodica u kojima ne dobijaju skupu garderobu i limuzine, a obrazovanje i disciplina su im uslov za sigurnu budućnost. Pokušavajući da "kraćim putem" dođu do novca i lagodnog života u stvari gube sebe i svoju budućnost– ocenjuje naš sagovornik.

Bonus video:

06:34

BRZE VESTI 06.05.2021 13:55

(Espreso/Dan.co.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.