POČELA MASOVNA VAKCINACIJA U CRNOJ GORI: Stigle prve doze Fajzer vakcina!
ilustracija, Foto: Profimedia

vakcinacija

POČELA MASOVNA VAKCINACIJA U CRNOJ GORI: Stigle prve doze Fajzer vakcina!

Masovna vakcinacija je organizovana na više od 140 punktova u svim crnogorskim opštinama, a njihovo radno vreme će biti od osam do 20 sati

Objavljeno:

U Crnoj Gori jutros je počela masovna vakcinacija stanovništva protiv korona virusa vakcinama Sinofarma i Astrazeneke, a danas je stigao i prvi kontingent Fajzer-Biontek vakcine.

Građani će moći da se vakcinišu bez zakazivanja. Masovna vakcinacija počinje nakon što je pre nekoliko dana stiglo oko 200.000 kineskih vakcina.

Iz ministarstva zdravlja su saopštili da je u prvom kontingentu danas stiglo i 2.340 doza Fajzer-Biontek vakcine, a da će do kraja avgusta stići ukupno 42.000 doza.

Iz ministarstva su naglasili da je prva pristigla količina Fajzer-Biontek vakcine namenjena prioritetnim grupama. U njih spadaju zdravstveni radnici i osobe sa stanjima zbog kojih se smatraju klinički izuzetno ranjivim.

Masovna vakcinacija je organizovana na više od 140 punktova u svim crnogorskim opštinama, a njihovo radno vreme će biti od osam do 20 sati.

Prvu dozu vakcine protiv korona virusa primile su do sada 40.843 osobe, odnosno 6,6 odsto stanovništva, a drugu dozu 24.674 građana.

Revakcinisano je četiri odsto od ukupnog broja stanovnika, a dolaskom novog kontingenta od 200 hiljada kineskih Sinofarm vakcina stekli su se uslovi za masovnu imunizaciju.

Bonus video:

00:05

VRELIJA OD PESKA! AMIDŽIĆEVA ŽENA SE RAZGOLITILA: Grudi joj ispadaju iz MINI bikinija, a pohvale za liniju PLJUŠTE! (VIDEO)

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.