KAKVA PORUKA DRITANA ZA VASKRS: Ovo morate PAŽLJIVO da pročitate!
Dritan Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

neverovatno

KAKVA PORUKA DRITANA ZA VASKRS: Ovo morate PAŽLJIVO da pročitate!

On je čestitao Vaskrs kao največi dan koji predstavlja meru mira, tolerancije, sloge i zadovoljstva.

Objavljeno:

Povodom sjutrašnjeg Vaskrsa, građanima pravoslavne veroispovijesti i sveštenstvu čestitke su uputili najviši crnogorski zvaničnici uz zajedničku poruku da je vaskrsenje Hristovo praznik pomirenja.

Premijer Zdravko Krivokapić čestitajući Vaskrs kazao je da svi pravoslavci treba da podstaknu prijatelje i komšije da zajedno dožive ovaj najznačajniji praznik kao mru pomirenja.

„Život svakog čoveka kreće se od Cveti, kada je naš Gospod ušao u Jerusalim, a posebno se iskazuje kroz Strasnu nedelju, kada Gospoda izdaju najbliži, ostali ga razapnu i da nema svega toga, onda bi to bio samo ovaj naš mrtvi život. Međutim, poslije dolazi najznačajniji, najveći praznik, a to je Vaskrsenje. Vaskrsenjem mi dobijamo novi život, a taj novi život treba da nam bude pouka, da mi budemo drugačiji, da preko Vaskrsa doživimo i lično vaskrsenje i očekujemo večni život”, kazao je Krivokapić.

On je čestitao Vaskrs kao najveći dan koji predstavlja meru mira, tolerancije, sloge i zadovoljstva.

Vaskrs vraća vjeru da prave vrednosti i napominje da pravda na kraju uvek pobedi, kazao je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u čestitki svim pravoslavnim vjernicima, sveštenstvu i monaštvu povodom Vaskrsa.

Abazović je naveo da je najveći hrišćanski praznik idealna prilika da se okrenemo iskonskim vrednostima i da u našim životima preovladaju istinske ljudske vrline.

„Neka simbolika Vaskrsa podseti na neprolazne vrednosti i nadmaši sve probleme i antagonizme sa kojima se kao pojedinci i društvo susrećemo. Okrenimo se jedni drugima i budimo oslonac u savladavanju prepreka. Neka ljubav, jedinstvo i dobrota preovladaju u odnosu na mržnju, razlike i netoleranciju", navodi potpredsednik Abazović u čestitki.

Potpredsednik Abazović napominje da je vrijeme da sve netrpeljivosti ostavimo po strani i zajedničkim snagama krenemo da gradimo evropsku i prosperitetnu Crnu Goru zasnovanu na multietničkom i multikonfesionalnom skladu.

"Vaskrs vraća veru da prave vrijednosti i napominje da pravda na kraju uvek pobedi. Imajući to u mislima, želim Vam da u zdravlju i sreći proslavite ovaj praznik", zaključuje se u vaskršnjoj čestitki potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

(Espreso/Rtcg.mr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.