OGLASIO SE KRIVOKAPIĆ: Citirao JEVANĐELJE, cela CRNA GORA slušala njegove reči!
Zdravko Krivokapić, Foto: Profimedia

JASAN I TRANSPARENTAN STAV

OGLASIO SE KRIVOKAPIĆ: Citirao JEVANĐELJE, cela CRNA GORA slušala njegove reči!

Pozvao je poslanike da se ne bave temama pre vremena

Objavljeno:

Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da će njegov stav, ukoliko u parlamentu ne prođe zahtev za opoziv ministra pravde Vladimira Leposavića, biti jasan i transparentan.

Krivokapić je to rekao tokom "premijerskog sata" odgovarajući na pitanje posla i lidera opozicionoog SD Ivana Brajovićanije, kakav će biti njegov stav, ako ministar Leposavić ne bude smenjen u parlamentu i šta će biti premijerovi naredni koraci s tim u vezi.

Premijer je rekao da smena jednog ministra ne znači rekonstrukciju vlade, a što se njegovih buducih koraka tiče, poručio je da je budućnost na našim prostorima nepredvidiva.

"Sve je moguće, ali postoji ograničenje koje nije malo, a to je da ovo sve ipak vodi narod. Mi živimo u periodu parlamentarne demokratije", rekao je Krivokapić.

Premijer je oštro reagujući na pitanje o smeni Leposavića, Brajoviću zamerio to što se tom temom bavi kada vreme nije.

On je rekao da smena Leposavića za njega nije tema na ovoj sednici, jer u tom slučaju, kazao je, neće imati potrebe da dolazi kada ona bude na dnevnom redu.

"Ja bih vas zamolio da se u svom pristupu ne bavite malicioznim pretpostavkama", rekao je Krivokapić.

Citrajući Jevnađelje, Krivokapić je kazao: "Vi Brajoviću, vidite trun u oku svoga brata, ali ne i brvno u vašem oku".

Brajoviću je zamerio dobcivanje na njegovo spominjanje Jevanđelja i pozvao ga u svoj kabinet da razgovaraju na tu i temu teologije generalno.

"Nisam kalkulator, neinteresuje me da li će neko tražiti poverenje vlade, ja imam posao i pored ovog, ja sam ovo prihvatio kao najveću žrtvu", rekao je Krivokapić i dodao da su u Jevanđelju odgovori na sva životna pitanja i, kako je rekao, tada i sada.

Premijer je ironično primetio da je od Brajovića očekivao da će tražiti da mu čita poruke iz svog telefona, što je neprimereno.

Pozvao je poslanike da se ne bave temama pre vremena.

"Ako sam nešto pogrešio stavite me na stub srama. A vi mi razapinjete na krst, ne plašim se i nemojte mi podčitvati nešto što ste vi ranije radili", rekao je Krivokapića, koji je primetio da se "ovde postavlja pitanje šta je snažnije - ostavka ili razrešenje".

Krivokapić je poslaniciam opozicije poručio i da su imali 30 godina da donesu zakone o vladi i parlamentu, ali nisu, pa je danas Poslovnik parlamenta najviši akt, koji vlada ne mora da poštuje, "Ja vam govorim istinu, istina je lek, gorak ali delotvoran", rekao je Krivokapić i ponovio da neko, a pokazaće se ko je, želi da prikaže njegovu vladu lošom prema međunarodnoj zajednici.

Ova vlada je, istakao je, pravi dokaz direktne demokratije, a dokaz tome je da vi (opzicija) nije našla modus kako da nekoga privoli da pređe na drugu stranu kako bi formirali većinu.

"Napokon je Crna Gora oslobođenja, a u tom oslobođenju i vi (Brajović) treba da učestvujete", rekao je Krivokapić u odgovoru na pitanje Brajovića, koji je prethodno rekao i da je zabrinut da pitanje smene Leposavića moglo da se odugovlači.

Bonus video:

01:36

MLADEN RADULOVIĆ U USIJANJU DANA: U kriminalnim grupama se zna hijerarhija (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.