KRIVOKAPIĆ VIKAO I PRETIO DOK JE PRIČAO O LEPOSAVIĆU: Podgorička Pobjeda otkrila sve DETALJE!
Zdravko Krivokapić, Foto: Profimedia

CRNA GORA

KRIVOKAPIĆ VIKAO I PRETIO DOK JE PRIČAO O LEPOSAVIĆU: Podgorička Pobjeda otkrila sve DETALJE!

Kao podrška Krivokapiću, sastanku su prisustvovali ministri Milojko Spajić, Jakov Milatović i Jelena Borovinić-Bojović

Objavljeno:

Sastanak predstavnika parlamentarne većine, premijera Zdravka Krivokapića i dela ministara, okončan je u četvrtak bez dogovora, jer su svi predstavnici partija, izuzev URA Dritana Abazovića, ponovo odbili da podrže njegov zahtev za razrešenje ministra pravde Vladimira Leposavića, piše podgorička Pobjeda.

Pozivajući se na informacije dobijene od dva izvora koji su prisustvovali jučerašnjem sastanku u vladi, Pobjeda piše da je premijer Krivokapić tokom celog sastanka govorio o Leposaviću da bi ga, kako se navodi, napustio nakon 45 minuta pod izgovorom da se dosta crnogorskih gradova nalazi u blokadi zbog protesta komita.

"Krivokapić je na sastanku saopštio niz optužbi na račun Leposavića. Između ostalog, kazao je da je ministar pravde kadar Demokratskog fronta koji zajedno sa delom međunarodne zajednice ruši njegovu vladu. Kazao je i da je to saznao na misi u Baru, povodom katoličkog Uskrsa", rekao je izvor podgoričkog dnevnika.

Rekao je, dodaje se, i da je Krivokapić tokom izlaganja ,,vikao i pretio formiranjem i nekih drugih aranžamana ne precizirajući o čemu se radi.

Sastanku su u ime partija prisustvovali Miloš Konatar iz Ure, Maja Vukićević iz DNP-a, Miodrag Lekić DEMOS, Branka Bošnjak iz PZP-a, Simonida Kordić iz Nove, Vladimir Joković (SNP), Maksim Vučinić (Radnička partija), Srđan Pavićević iz CIVIS-a i Momo Koprivica iz Demokrata.

Kao podrška Krivokapiću, sastanku su prisustvovali ministri Milojko Spajić, Jakov Milatović i Jelena Borovinić-Bojović. Posebno je, prema izvorima Pobjede, bio ljut ministar Milatović koji je zamerio što na sastanak nisu došli svi lideri parlamentarnih stranaka.

Poslanica DF-a Branka Bošnjak kazala je novinarima da je na sastanku uglavnom pričao premijer Zdravko Krivokapić o razrešenju ministra Leposavića.

"Svi smo rekli da kao parlamentarna većina nismo izazvali ovu krizu i da je ovo kriza zbog ishitrenog poteza bez konsultacija sa nama. Čekaćemo da i on (premijer) kaže šta misli, a mi ćemo reći što mislimo na sledećem sastanku i verovatno će neke stvari biti jasnije", rekla je Bošnjak.

Inače, Leposavić je juče saopštio da neće podneti ostavku na ministarsku poziciju, dok ga ne razreši parlament.

Odgovarajući na pitanje da li vidi izlaz iz krize u Vladi, Bošnjak je kazala da „baš i ne vidi“, ali da vjeruje da će naći neko zajedničko rješenje.

- Nijesmo tu da rušimo Vladu, nadam se da ćemo naći neko zajedničko rješenje iako nijesmo zadovoljni radom - rekla je Bošnjak.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.