DRITAN ABAZOVIĆ U TEŠKOJ SITUACIJI: Nije ni slutio da ovako nešto može da mu se DESI!
Dritan Abazović, Foto: Printscreen

nezgodno

DRITAN ABAZOVIĆ U TEŠKOJ SITUACIJI: Nije ni slutio da ovako nešto može da mu se DESI!

Oni su na jučerašnjem sastanku sa Abazovićem rekli da od tih zhteva neće odustati...

Objavljeno: 09:56h

NVO Ugostitelji Crne Gore ispostavili su potpredsedniku Dritanu Abazoviću 12 zahteva i dali rok od sedam dana za njihovo ispunjenje ili će u protivnom organizovati masovne proteste.

Oni su na jučerašnjem sastanku sa Abazovićem rekli da od tih zhteva neće odustati.

"Pandemija korona virusa već više od godinu ozbiljno ugrožava naše poslovanje, zbog čega je ugrožena egzistencija oko 30.000 radnika i članova njihovih porodica", saopštili su NVO Ugostitelji Crne Gore, preneo je podgorički portal CdM.

Od vlade zahtevaju da nađe rešenje za prevazilaženje teške situacije u kojoj su se našli, a zbog čega ne mogu ni ozbiljno da pripreme predstojeću turističku sezonu koja već počinje i od koje, kako kažu, vlada očekuje prihod od oko 550 miliona evra.

Ugostitelji, hotelijeri i turističke agencije nemaju vremena za čekanje, poručuju.

"Predsezona je gotovo već izgubljena, očekivanja vlade od sezone su velika pa očekujemo i konkretne iskorake kako bismo zajedno došli do dogovora", naveli su.

A među njjihovi zahtevima su bezuslovna isplata subvencija na zarade zaposlenima u sektoru ugostiteljstva, povećanje subvencije za zarade zaposlenih na iznos 250 evra za II kvartal smanjenje poreskog opterećenja na lična primanja u korist zaposlenih na zarade niže od 500 evra neto, kao i bezuslovni moratorijum na kredite ugostiteljskim kompanijama koje to žele do stabilizacije ekonomske i epidemiološke situacije.

Traže i oslobađanje plaćanja poreza na nepokretnost za ugostiteljske i hotelske objekte za 2020. i 2021. godinu, odlaganje plaćanja obaveza za komunalije (struja, voda, odvoz smeća) za vreme zabrane rada ugostiteljskih objekata i, između ostalog, zahtevaju da im se omogući subvencija države za zakup poslovnih prostora i komunalija tokom zabrane rada.

Ukazuju da bi rešavanje navedenih zahteva bio rešen samo deo njihovih, kako kažu, nagomilanih problema.

Bonus video:

02:55

EPIDEMIOLOG DR TIODOROVIĆ PREDSTAVIO NOVE MERE: Produžen rad ugostitelja, ali uz jedan važan detalj (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.