STRAVIČNA IZDAJA, NOŽ U SRCE: Srpski general otkrio koji domaći lider je radio za Amerikance tokom bombardovanja
Penzionisani general-pukovnik Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević, Foto: Printscreen/youtube

strašno

STRAVIČNA IZDAJA, NOŽ U SRCE: Srpski general otkrio koji domaći lider je radio za Amerikance tokom bombardovanja

Milo je NATO avionom odleteo za Brisel i odneo im sve vojne tajne

Objavljeno: 11:29h

Penzionisani general-pukovnik Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević tvrdi da je crnogorski režim na čijem je čelu bio Milo Đukanović napravio veleizdaju tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, kaže da je to o čemu govori Lazarević postalo jedna od najsramnijih stranica u istoriji Crne Gore.

"Upravo je Đukanović u oktobru '98. glasao da se naša tada zajednička država brani svim raspoloživim sredstvima protiv NATO agresije, a onda, pošto je počela, NATO avionom odleteo za Brisel i kao član Vrhovnog saveta odbrane odneo sve vojne tajne Alijansi, sa kojom smo bili u ratu. Ovo je bio jedan nezabeležen čin veleizdaje, zbog kojeg je Đukanović trebalo da odgovora pred sudovima naše države. Nikad mi neće biti jasno zbog čega nije uhapšen nakon povratka iz Brisela", kaže Knežević i dodaje:

"Kasnije je on koristio narativ da je odlaskom u Brisel poštedeo Crnu Goru, stradanje civila i uništenja infrastrukture, a država je procentualno imala veće gubitke i po broju žrtava i uništenoj infrastrukturi nego Srbija. Pretvarajući veleizdaju u patriotski čin, Đukanović je, u stvari, zaokružio standard zabadanja noža Srbiji, koji je kontinuirano zabadao od dana bombardovanja sve dosad", rekao je Knežević.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.