SEDNICA NASTAVLJENA NAKON PAUZE ZBOG INCIDENTA: Papović pozvao predsedavajućeg da podnese ostavku!
Dragutin Papović, Foto: Printscreen/Youtube

SKANDAL ZA SKANDALOM!

SEDNICA NASTAVLJENA NAKON PAUZE ZBOG INCIDENTA: Papović pozvao predsedavajućeg da podnese ostavku!

Tokom proceduralnog reagovanja, Dragutin Papović (DPS) je kazao da Skupština radi u vanrednim uslovima

Objavljeno:

Sednica Skupštine Crne Gore nastavljena je nakon pauze koja je proglašena zbog incidentnog ponašanja poslanika Liberalne partije Andrije Popovića, koji je predsednika parlamenta Aleksu Bečića gađao Poslovnikom.

Na početku izlaganja premijer Zdravko Krivokapić je pozdravio Liberalni savez Crne Gore (LSCG) Slavka Perovića, a sve ostalo je, kako je kazao igra koju je smislio DPS Mila Đukanovića.

Inače, ime Slavka Perovića bilo je jedino koje su Cetinjani sa oduševljenjem skandirali na protestu priređenom ispred zgrade gradskog parlamenta na Cetinju.

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović je kazao da postoji nedovoljno poštovanje poslanika i parlamenta, obrazlažući da se često dešava da se u Poslovnikom predviđenom roku ne dostavljaju informacije koje vlada traži.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić je odgovorio da je Poslovnik akt koji je prepoznat Ustavom Crne Gore i koji se usvaja glasom najmanje 41 poslanika u Skupštini.

"To govori o njegovoj težini, ali i potrebi poštovanja, jer poštovanjem Poslovnika poštujemo i Skupštinu", rekao je Bečić.

Tokom proceduralnog reagovanja, Dragutin Papović (DPS) je kazao da Skupština radi u vanrednim uslovima.

"Vi ste danas organizacijom ove sednice pre svega ponizili parlament, a nas poslanike uvredili, jer smo morali kroz barikade da bi došli na poslanička mesta", rekao je Papović.

Kada ga je predsednik Skupštine Aleksa Bečić upozorio da mu je isteklo vreme, Papović je pozvao predsedavajućeg da podnese ostavku.

Bonus video:

02:34

BUĐENJE KULTUROM: Natalija Živančević

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.