MINISTARKA BOROVINIĆ BOJOVIĆ OD DANAS U SRBIJI: Do 25 marta u zvaničnoj poseti!
Jelena Borovinić Bojović, Foto: Printscreen/Youtube

delgacija crnogorskog ministarstva zdravlja

MINISTARKA BOROVINIĆ BOJOVIĆ OD DANAS U SRBIJI: Do 25 marta u zvaničnoj poseti!

U crnogorskoj delegaciji su i državni sekretar u tom resoru Veljo Čađenović, generalni sekretar Vlade Božo Milonjić i šefica Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Andrijana Đordan

Objavljeno:

Delegacija crnogorskog Ministarstva zdavlja, koju pedvodi ministarka Jelena Borovinić Bojović boraviće od danas do 25. marta u zvaničnoj poseti Srbiji, saopšteno je iz tog resora.

Navodi se da će se tokom posete ministarka Borovinić Bojović sastati sa srpskom premijerkom Anom Brnabić, ministarom zdravlja Zlatiborom Lončarem i ministarkom rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević.

Pored toga, crnogorska delegacija održaće sastanke sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadezom i direktorkom Fonda za zdravstveno osiguranje Srbije Sanjom Radojević Škodrić.

"Cilj posete je razmena mišljenja o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u dve države, iskustvima Srbije u eri epidemije na globalnom nivou i dogovor o uzajamnoj saradnji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će se delegacije dveju zemalja posebno osvrnuti na pružanje uzajamne pomoći u nabavci medicinske opreme i medicinskih sredstava za zdravstvene radnike, koja je neophodna u svim kovid centrima, a koji se proizvode u Srbiji.

U crnogorskoj delegaciji su i državni sekretar u tom resoru Veljo Čađenović, generalni sekretar Vlade Božo Milonjić i šefica Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Andrijana Đordan.

Bonus video:

26:06

ZDRAVSTVO 21.03.2021.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.