DAN ŽALOSTI U ZNAK SEĆANJA NA PREMINULE OD POSLEDICA KORONA VIRUSA: Za godinu dana umrlo 1.199 osoba u Crnoj Gori!
Crnogorske opštine, Foto: Profimedia

TEŽAK DAN

DAN ŽALOSTI U ZNAK SEĆANJA NA PREMINULE OD POSLEDICA KORONA VIRUSA: Za godinu dana umrlo 1.199 osoba u Crnoj Gori!

Predsednik Milo Đukanović je predložio da danas bude proglašen dan žalosti u celoj državi

Objavljeno:

U Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Bijelom Polju, Baru, Herceg Novom, Žabljaku, Danilovgradu, Gusinju i Petnjici danas je dan žalosti u znak sećanja na preminule od posledica korona virusa na teritorijima tih opština.

Predsednik Milo Đukanović je predložio da danas bude proglašen dan žalosti u celoj državi, ali se Vlada nije oglašavala povodom tog toga.

Na današnji dan pre godinu dana registrovana je prva žrtva korona virusa u Crnoj Gori.

Dok bivša i sadašnja vlast okrivljuju jedna drugu za nepoštovanje mera, nedovoljnu kontrolu i propuste u nabavci vakcina, Crna Gora se mesecima nalazi u samom evropskom vrhu po broju novih slučajeva a vakcinacija se odvija sporo.

Za godinu dana je umrlo 1.199 osoba. Trenutno je obolelo 8.099, pokazuju zvanični podaci Instituta za javno zdravlje na današnji dan.

Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore Igor Galić izjavio je pre nekoliko dana da zdravstvene vlasti više "ne kontrolišu epidemiju korona virusa".

Trenutno su na snazi brojne restrikcije, poput zabrana okupljanja i javnih manifestacija, boravka na otvorenom više od dve osobe (izuzev članova domaćinstva), ne mogu se koristiti parkovi i dečja igrališta.

Potpuno je, osim za izuzetke definisane merama, zabranjen ulazak i izlazak u Podgoricu, Cetinje i opštine Budva, Tivat, Nikšić, Plužine, Herceg Novi, Ulcinj, Bar, Kotor, Pljevlja.

Međugradski saobraćaj vikendom je zabranjen za građane. Škole rade online, predškolske ustanove su zatvorene.

Sa druge strane, državne granice su otvorene prema svim susedima i oni mogu ući u Crnu Goru bez PCR testa. Za ostale važe restrikcije i obavezan dokaz da nisu pozitivni ili da su vakcinisani.

Do sada je prvu dozu vakcine u Crnoj Gori primilo svega oko 8.000 ljudi, drugu svega oko 500. Prijavljenih za vakcinaciju je oko 58.000.

Bonus video:

02:14

Otac Dragoljub o ubistvu unuka i samoubistvu sina

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.