SKANDAL U CRNOJ GORI KOJI MOŽE IMATI OZBILJNE POSLEDICE: Direktor ANB Dejan Vukšić izneo TAJNE PODATKE!
Dejan Vukšić, Foto: Printscreen/Youtube

au, kakav skandal

SKANDAL U CRNOJ GORI KOJI MOŽE IMATI OZBILJNE POSLEDICE: Direktor ANB Dejan Vukšić izneo TAJNE PODATKE!

Opozicija traži ne samo ostavku šefa ANB, već i njegovu krivičnu odgovornost za otkrivanje državne tajne

Objavljeno:

U Crnoj Gori, koja je nedavno ušla u NATO, došlo je do skandala koji može da ima ozbiljne posledice pošto je novi direktor Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejan Vukšić u parlamentu izneo tajne podatke, piše danas moskovski dnevik Komersant.

List navodi da je Vukšić otkrio u skupštini imena dvojice operativaca, imena njihovih kolega iz NATO, kao i detalje njihove zajedničke operacije usmerene, prema nekim podacima, ka "aktivnostima ruske obaveštajne službe u zemlji i regionu".

Opozicija traži ne samo ostavku šefa ANB, već i njegovu krivičnu odgovornost za otkrivanje državne tajne, dodaje dnevnik.

"Skandal može da ima ozbiljne međunarodne posledice", navodi Komersant.

List piše da partnere Crne Gore u Alijansi zanima pitanje imenovanja jednog od lidera prosrpskog i proruskog Demokratskog fronta Milana Kneževića za šefa skupštinskog odbora za bezbednost.

Zatim je u rukovodstvo Ministarstva odbrane ukčljučen oficir koji je na vežbama NATO u Poljskoj bio uhvaćen kada je pokušao da kopira tajne materijale, zbog čega je odmah vraćen u zemlju, dodaje list.

Partneri iz NATO imaju pitanje i zašto je za direktora ANB izabran Vukšić, advokat, koji nikada nije radio u tajnim službama, a često je na sudovima predstavljao interese ruskih klijenata i lidera organizovane kriminalne grupe, i bio lider Demokratskog fronta u Kotoru.

"Nedavno je Crnu Goru posetila inspekcija NATO. Misija je bila u strogoj tajnosti. Ali, u skladu sa informacijama koje su procurele u medije, misija se baš i bavila nabrojanim imenovanjima. Sada se kod njih pojavila još jedna briga, povezana sa skandalom sa šefom ANB", navodi Komersant.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.