NAJNOVIJE UPOZORENJE MILA ĐUKANOVIĆA: Ovo treba ČUTI!
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

PANDEMIJA

NAJNOVIJE UPOZORENJE MILA ĐUKANOVIĆA: Ovo treba ČUTI!

Đukanović je na svom tviter nalogu podsetio da je pre tačno godinu dana registrovan prvi slučaj infekcije korona virusom u Crnoj Gori

Objavljeno: 10:14h

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović upozorio je ponovo danas da je krajnje vreme da se država uskladi sa dramatičnom zdravstvenom situacijom u zemlji.

"Krajnje je vreme da nadležni državni i svi drugi organi i institucije svoje delovanje i politiku usklade sa dramatičnom zdravstvenom situacijom u zemlji, ali i da apsolutno svi preuzmemo i pokažemo odgovornost za svoje postupanje u datim okolnostima", poručio je Đukanović.

Đukanović je na svom tviter nalogu podsetio da je pre tačno godinu dana registrovan prvi slučaj infekcije korona virusom u Crnoj Gori.

"Za 365 dana zvanično je evidentirano 84.700 obolelih građana Crne Gore, što čini 13,6 odsto njene populacije. Preminulo je 1.151 lice - članovi naših porodica, rođaci, prijatelji, komšije...Svakog dana, korona virus je uzimao u proseku najmanje tri života, a obolevalo je 232 osobe, što je previše i za mnogo brojnije populacije i veće zemlje od Crne Gore", napisao je Đukanović.

Prema podacima iz 2019. Crna Gora ima manje od 630.000 stanovnika.

Đukanović je inače u nekoliko navrata već tražio od nadležnih zaključavanje države, zbog loše epidemiološke situacije.

Zaključavanje traže i Institut za javno zdravlje.

Bonus video:

01:41

Penzioner iz Sremske Mitrovice stao na put prevarantima

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.