MILO ĐUKANOVIĆ SE OGLASIO POVODOM SMRTI ĐURIČIĆA: Mnogo toga je REKAO!
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

NAJLEPŠI ZVUCI MIRA

MILO ĐUKANOVIĆ SE OGLASIO POVODOM SMRTI ĐURIČIĆA: Mnogo toga je REKAO!

Istakao je da je Đuričić veoma vrednim muzičkim delom obogatio i svetsku kulturnu riznicu, kao što je, kako kaže, Cetinje i Crnu Goru uzdigao do svetskih visina

Objavljeno: 14:10h

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je saučešće povodom smrti Dragoljuba Đuričića njegovoj porodici s porukom da je on pokazao svetu da bubnjevi nisu rekviziti ratnih koračnica, već najlepši zvuci mira, tolerancije i ritma pozitivne energije među ljudima.

"Sa iskrenim žaljenjem primio sam vest o iznenadnoj smrti vašeg dragog roditelja i brata Dragoljuba Đuričića, jednog od najistaknutijih crnogorskih, jugoslovenskih i svetskih umetničkih stvaralaca", naveo je crnogorski predsednik.

Istakao je da je Đuričić veoma vrednim muzičkim delom obogatio i svetsku kulturnu riznicu, kao što je, kako kaže, Cetinje i Crnu Goru uzdigao do svetskih visina.

"Bio je od najboljih koji se rađaju na ovdašnjem kamenom prestolju slobode, koji je svojom cuckom i crnogorskom jekom ovekovečio vreme i pokazao svetu da bubnjevi nisu samo rekviziti ratnih koračnica, već najlepši zvuci mira, tolerancije i ritma pozitivne energije među ljudima, zvuci koji najavljuju novo, bolje i modernije doba za Crnu Goru i region", naveo je Đukanović.

Podsetio je i da je Đuričić na, kako kaže, originalan način umetničkim angažmanom bio i akter političkih promena koje su otvarale nadu za bolje sutra na ovim našim prostorima.

"Neka vam u vašoj tuzi bude uteha da Dragoljuba danas zajedno sa vama oplakuje njegova Crna Gora", poručio je Đukanović uz izraze najdubljeg saučešća.

Bonus video:

00:43

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ana Grozdanović

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.