FUNKCIONER MUP-A CRNE GORE: Bezbednosna situacija u Nikšiću "umerena ka VISOKOM RIZIKU"
Rade Milošević, Foto: Printscreen/Youtube

uoči lokalnih izbora

FUNKCIONER MUP-A CRNE GORE: Bezbednosna situacija u Nikšiću "umerena ka VISOKOM RIZIKU"

Lokalni izbori u Nikšiću, zakazani za 14. mart, prvi su izbori u Crnoj Gori posle letošnjih parlamentarnih izbora

Objavljeno:

Funkcioner Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Rade Milošević izjavio je danas da je bezbednosna situacija u Nikšiću uoči lokalnih izbora koji su zakazani za 14. mart "umerena ka visokom riziku".Milošević je na konferenciji za medije kazao da će u slučaju narušavanja javnog reda i mira u tom gradu policija reagovati i učiniti sve da se građani osećaju slobodno.

Lokalni izbori u Nikšiću, zakazani za 14. mart, prvi su izbori u Crnoj Gori posle letošnjih parlamentarnih izbora i održavaju se u jeku tenzija i skoro svakodnevnih incidenata. Nikšić je drugi po veličini grad u Crnoj Gori.

Milošević je rekao da treba dodatno pojačati mere nadzora.

"Stava smo da se rade detaljne kontrole ulaska i izlaska, svih bezbedosno-interesatnih lica. Treba zabraniti potpuno okupljanja, auto-litije, političke skupove, sa akcentom na izborni dan. Smatramo da treba zabraniti proslavu na izborni dan bilo kog političkog subjekta", kazao je on.

Kako je dodao, u bilo kojem scenariju neće dozvoliti da se ugrozi bezbednost gradjana.

On je pozvao zaposlene u Centru bezbednosti Nikšić i Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i gradjane da prijave Operativnom timu bilo kakav politički pritisak uoči izbora.

"Pozivam građane da to učine, anonimno", istakao je Milošević.

On je rekao da poseduju operativna saznanja da su bivši direktor policije Veselin Veljović i bivši šef Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović "česti gosti Nikšićana".

"Imamo informacije da se ljudi sastaju i da se vrše pritisci", kazao je Milošević, dodajući da za to nema materijalnih dokaza.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.