MORAMO SE UZDIĆI! Milo Đukanović uputio HITAN APEL
Crnogorski predsednik Milo Đukanović, Foto: Printscreen

opasno

MORAMO SE UZDIĆI! Milo Đukanović uputio HITAN APEL

Za nešto više od 11 meseci od posledica infekcije koronavirusom preminulo je, kako navodi predsednik, više od 1.000 gradjana Crne Gore

Objavljeno: 14:43h

Crnogorski predsednik Milo Đukanović upozorio je danas da je zdravlje gradjana u ozbiljnoj opasnosti.On je u obraćanju javnosti naveo da je potrebno zabraniti ulazak u državu bez negativnog PSR testa, ubrzati imunizaciju i sprovoditi efikasnu primenu epidemioloških mera.

"Moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na medjusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo", zaključio je Djukanović.

Za nešto više od 11 meseci od posledica infekcije koronavirusom preminulo je, kako navodi predsednik, više od 1.000 gradjana Crne Gore.

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta obolelih i preminulih, kako kaže Djukanović, ne smeju nikoga ostaviti ravnodušnim.

"Zdravlje naših gradjana je u ozbiljnoj opasnosti", kaže predsednik.

Zbog toga apeluje na državne institucije i gradjane da se vrate onim aktivnostima i odgovornom ponašanju, kao u prvom talasu.

"Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova", naveo je Djukanović.

U Crnoj Gori svakodnevno drastično raste broj umrlih i zaraženih, vakcinacija je tek počela, pojedini gradovi su zaključani ali su granice potpuno otvorene.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.