ĐELJOŠAJ: Zvanično stigle epidemiološke mere za opštinu Tuzi, važe do 10. marta
Nik Đeljošaj, Foto: Printscreen Youtube

EPIDEMIOLOŠKE MERE CRNE GORE

ĐELJOŠAJ: Zvanično stigle epidemiološke mere za opštinu Tuzi, važe do 10. marta

Mere koje je donela Vlada Crne Gore 24. februara, a prema kojima se zatvaraju ugostiteljski objekti u opštini Tuzi, zvanično su upravo stigle u opštinu Tuzi.

Objavljeno:

Predsednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj saopštio je sinoć da su epidemiološke mere koje je Vlada Crne Gore donela u sredu, zvanično stigle u tu opštinu.

Mere koje je donela Vlada Crne Gore 24. februara, a prema kojima se zatvaraju ugostiteljski objekti u opštini Tuzi, zvanično su upravo stigle u opštinu Tuzi. Mere koje su donete za opštinu Tuzi sa rokom važenja su do 10. marta", napisao je Đeljošaj na Fejsbuku.

Đeljošaj se usprotivio novim merama za suzbijanje korona virusa i zatvaranju ugostiteljskih objekata u Tuzima, jer je ta opština u zelenoj grupi, optuživši Vladu da je donela političku odluku, podseća portal CdM.

Predsednik Opštine Tuzi i potpredsednik opštine Genci Nimanbegu potom su se sastali sa potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem i ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović.

Đeljošaj nije precizirao šta su dogovorili, niti je iznosio bilo kakve detalje sa sastanka, dok je Nimanbegu rekao da je Vladi jasno da je donela pogrešnu odluku.

Zbog sumnje da je pozivao na otpor, podgoričko Osnovno državno tužilaštvo naložilo je da se podnese krivična prijava protiv Đeljošaja, kao i protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije Tuzi Redžepa Čunmuljaja i jednog komunalnog policajca, koji se sumnjiče za krivično delo pozivanje na otpor putem pomaganja.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.